Elektryczne szyby, potrzebna pomoc.

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez Rajman-WKO » 4 gru 2011, o 21:16

Siemka. Zakupiłem ostatnio cały zestaw elektrycznych szyb z lusterkami elektrycznymi podgrzewanymi. Wszystkie kable w drzwiach itd już zostały zamienione, siłowniki itd pomontowane. Został największy problem. Podłaczenie wszystkiego do elektryki auta. Mam dwa zdjęcia wiązek z których potrzebna jest pomoc od czego sa dane kable i gdzie je nalezy podpiać, albo podłaczyć itd.

Obrazek Obrazek

Dodatkowo jest jeden kabel niewidoczny na zdjęciach od przycisku sterowania tylnymi szybami z przodu. Proszę o wszelkie rady, pomoc w podłaczeniu tych kabli. Będę bardzo wdzięczny.
Obrazek
Rajman-WKO
Czytacz

Postprzez danny.tcz » 5 gru 2011, o 15:44

kolego na 1 foto taka puszeczka rdw to o ile mnie pamiec nie myli to sterownik od immo jesli w swoim aucie tego przedtem nie miales to zakladanie mija sie z celem ??? jezeli sie myle to mnie poprawcie i podejrzewam ze wiekszosc kostek tych luznych jest wlasnie od tego sterownika mialem to samo i znajomy elektryk mi to doslownie wypial teraz wszystko gra :)
to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem :P
danny.tcz
Gaduła

Postprzez Rajman-WKO » 6 gru 2011, o 16:10

Czyli wypiąć całkowicie tą puszkę i podłączyć tylko plus pod stacyjkę i stały plus i do tego masa z lewej i z prawej i będzie dobrze?

[ Dodano: 2011-12-07, 21:24 ]
Ok, szyby podpiete odpowiednio, ale jest problem. Silniczek z przodu padł chyba. Słychać takie click w nim jak sie naciska przycisk, ale nie idzie w góre ani w dół. Wiec tu moje pytanie, czy da się jakoś przełożyć silniczek od tylnego mechanizmu tak zeby ten przedni działał? Czy jednak różnią się czymś i taka operacja nie ma sensu?
Obrazek
Rajman-WKO
Czytacz

- - -

Powrót do Elektryka