elektryczne szyby problem

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez Sylwekkuk » 17 mar 2014, o 20:23

witam mój problem polega na tym że gdy mam zamknięte drzwi kierowcy nie działają mi elektryczne szyby tył i przód a gdy otworze choćby troszeczke te drzwi to działają wszystkie szyby normalnie oprócz szyby pasażera(ta wogóle nie działa) dodam jeszcze że gdy zamykam i otwieram kluczykiem to działaią wszystkie nawet ta od strony pasażera,sprawdziłem przewody w przelotce drzwi kierowcy wyglądają normalnie zero przetarć i załamań zdjołem tapicerke tych dzwi też niewidać żadnych uszkodzeń przewodów pytanie moje brzmi czy jest jakiś czujnik zamkniętych drzwi (w drzwiach kierowcy) który może mieć wpływ na zachowanie szyb i dlaczego szyba pasażera niedziała z przełącznika skoro z kluczyka działa dodam jaszcze że stało się tak gdy jechałem bardzo nierówną polną drogą poradzcie coś pozdrawiam
Sylwekkuk
Berbeć

Postprzez pablomed » 18 mar 2014, o 00:48

sprawdź bezpiecznik 14
sprawdź w przelotkach drzwiowych czy na kablach czarno-żółtych idących do modułów pojawia się plus po włączeniu zapłonu
opisz czy szyba pasażera nie działa zarówno z podwójnego włącznika w drzwiach kierowcy jak i z włącznika w drzwiach pasażera
pablomed
Members

Postprzez Sylwekkuk » 18 mar 2014, o 16:17

szyba pasażera niedziała z żadnego włącznika działa tylko gdy otwieram i zamykam ją kluczykiem

[ Dodano: 2014-03-18, 19:08 ]
bezpiecznik 14 był spalony założyłem drugi ponownie się spalił zdjołem tapicerkę drzwi pasażera przewody wyglądały w porządku poruszałem nimi troszeczkę i wszystko wróciło do normy zaizolowałem je i zobaczymy co będzie dalej na razie działaja tylko ta szyba pasażera działa normalnie gdy jest przekręcony kluczyk reszta działa bez kluczyka
Sylwekkuk
Berbeć

Postprzez pablomed » 19 mar 2014, o 00:19

to szukaj zwarcia w kablu z plusem po zapłonie do tej szyby idącym
pablomed
Members

- - -

Powrót do Elektryka