Elektryczne szyby problem.

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez orafal150 » 12 maja 2014, o 18:09

Witam mam golfa 3 5d i mój problem polega na tym że wszystkie szyby same się opuściły i nie chcą się podnieść. Gdy naciskam przełącznik do dołu słychać na silniczkach kliknięcie ale gdy chcę podnieść nie ma żadnej reakcji. Tak jest na wszystkich drzwiach. Jedne drzwi z tyłu nie działają ale są podłączone. Do tej pory nie było z tym żadnego problemu i wszystko dobrze działało na 3 drzwiach. Proszę o pomoc gdyż taką pogodą nie da się tak jeździć.

[ Dodano: 2014-05-12, 17:19 ]
To było dziwne :szok: Zachodzę po napisaniu tematu do auta a tu pach... wszystkie szyby zamknięte. WTF :przestraszony:
orafal150
Czytacz

Postprzez Neizok » 12 maja 2014, o 19:27

Ja mam tak z jedna szyba. Jest tak ze do opuszczenia szyby nie potrzeba silniczka bo same zjada a zeby podniesc to juz musi byc sprawny :) Wiec prawdopodobnie silniczki do wymiany. Ale poczekaj na opinie kogos bardziej w temacie :)
Neizok
Badacz tematu

Postprzez mkkay » 12 maja 2014, o 19:43

sprawdź masę na słupku lewym przednim (punkt masowy) może jest poluzowana i czasem styka a czasem nie
moja biała strzała- moj-golf/biala-strzala-variant-1-9td-t50990.html

Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
mkkay
Members

Postprzez orafal150 » 12 maja 2014, o 21:30

Sprawdziłem i masa jest ok. Teraz to już wgl zjechały i już nie chcą się podnieść. Czy jest i gdzie jakiś przekaźnik od szyb. Może jest jakiś cały sterownik?
orafal150
Czytacz

Postprzez pablomed » 14 maja 2014, o 00:25

niema, ponownie przeglądaj kable w przelotach do drzwi zwłaszcza kierowcy a częsta też przyczyna to za słabe napięcie dochodzące do modułu, np kiepski aku albo zaśniedziały bezpiecznik główny od szyb (nad skrzynką zielony). Może być też uszkodzenie alarmu z funkcją domykania jeśli masz - czyli sporo przyczyn, szukaj sam lub jedź do speca.
pablomed
Members

Postprzez mkkay » 14 maja 2014, o 20:19

przekaźnik jest przy silniczku w tej czarnej skrzynce,

najlepiej jedz po kolei , pierwsze podłącz na krótko sam podnośnik, jak działa to sprawdzaj kable (wszystkie musisz prześwietlić po kolei)
często kable są połamane w tej przelotce pomiędzy drzwiami a słupkiem.

Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
mkkay
Members

Postprzez pablomed » 15 maja 2014, o 13:38

mkkay, który podnośnik ma podłączać skoro wszystie nie działają?
pablomed
Members

Postprzez orafal150 » 15 maja 2014, o 18:14

A jak, przyczyna zlokalizowana. Jak w większości przypadków przelotka w drzwiach od strony kierowcy wtyczka była prawidłowo włożona ale mimo to nie łączyła po wykręceniu do połowy wszystko działa poprawnie. Temat do zamknięcia, dzięki wszystkim za sugestie. :super:
orafal150
Czytacz

Postprzez mkkay » 15 maja 2014, o 18:49

pablomed napisał(a):mkkay, który podnośnik ma podłączać skoro wszystie nie działają?

wszystko trzeba wyoślić ? można sprawdzać po kolei każdy , żadna filozofia ,
ale problem rozwiązany więc po temacie :-)

mkkay
Members

- - -

Powrót do Elektryka