Elektryczne szyby świrują

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez mati.91 » 17 mar 2011, o 22:14

Witam, mam taki problem. Czasami nie działa mi szyba od strony kierowcy. Przeważnie uda się odsunąć, ale zasunąć już ciężko. Raz miałem tak, że zdjąłem boczek z drzwi i szyba się zasunęła, później działała, aż do wczoraj. Sytuacja taka sama czyli zdjąłem boczek, ale szyba się nie zasunęła. Walnąłem parę razy w drzwi w okolicy silniczka i szyba poszła w górę. Dzisiaj nie odsuwała się w ogóle słychać tylko takie tykanie, ale za to włącznik po mojej stronie od szyby pasażera zaczął działać. Wcześniej ani się nie odsuwała ani nie zasuwała. A dziś śmigał. I tu mam pytanie czy to coś z kablami, nie łączą tak jak trzeba czy co się tam dzieje?
mati.91
Berbeć

Postprzez Mazz » 17 mar 2011, o 22:40

Podpinam się pod temat mam podobny problem z tym że od kierowcy rzadko się to zdarza natomiast u pasażera szyba chodzi skokami jeśli ktoścoś wie pomocy :)
Mazz
VIP

Postprzez patryk1981 » 18 mar 2011, o 10:24

panowie ,a poczytali na przykład temat po waszym postem ,ja to robiłem 2 dni temu i chyba w miarę jasno zostało to opisane :zdegustowany:
w razie jakiś problemów z szukaniem to proszę ,poświęcę się już :-| http://www.golf3.pl/topics4/elektryczne ... t31331.htm

[ Dodano: 2011-03-18, 09:26 ]
Mazz napisał(a):Podpinam się pod temat mam podobny problem z tym że od kierowcy rzadko się to zdarza natomiast u pasażera szyba chodzi skokami jeśli ktoścoś wie pomocy :)

mam to samo,może tak ma być ,ale tylko od pasażera ;-) lewa śmiga teraz elegancko :hyhy:
patryk1981
Czytacz

- - -

Powrót do Elektryka