Elektryczne szyby + Szyberdach pomocy !

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez BiolyMK3 » 27 lut 2012, o 23:20

Witam wiec mam następujący problem szyby po lewej stronie jak kierowcy tak i pasażera nie odsuwają się prawie wogule od kierowy odsuwa się 10 cm i tyle a z tylu 2 cm i stoi jaka możne być tego przyczyna podobna sprawa dzieje się z szyberdachem gdy chce odsunąć go do tylu całkiem to odsuwa się po 1 cm muszę ciągle klikać by go odsunąć i żeby zasunąć to samo dodam ze mam to auto od tygodnia i nie wiem czy było coś tam robione czy nie z góry dzięki za pomoc
BiolyMK3
Berbeć

Postprzez pablomed » 27 lut 2012, o 23:45

Jeśli chodzi o szyby najprawdopodobniej będą potargane zakleszczone linki. Najprościej kupić zamienniki czyli całe mechanizmy z prowadnicami i linkami i przełożyć do nich silniczki - koszt zamiennika ok 40 zeta na tył 80 na przód. Musisz oczywiście zdjąć tapicerkę żeby to w pełni ocenić, tematów o tym na tym i innych forum golfa jest mnóstwo.
A co do szyberdachu - są pewne elementy (styczniki) przy silniczku, można próbować naprawić albo kupić sprawną całość ze szrotu i wymienić. Wcześniej użyć imbusa który wsadzony jest przy silniczku pod osłoną plastykową i kręcąc nim sprawdzić czy ręcznie mechanizm działa bez oporów w całym zakresie
pablomed
Members

- - -

Powrót do Elektryka