ELEKTRYCZNE SZYBY

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez pablomed » 2 cze 2011, o 23:40

michalr1986, znajdziesz o tym wszystko na tym i innych forum golfa. Używane kompletne mechanizmy do drzwi chodzą teraz na allegro po 140-150 zeta za sztukę. Potrzebne ci jeszcze rączki z włącznikami ( 10-25 zeta za sztukę) oraz dobrze byłoby nabyć orginalne wiązki. Bez nich też się da ale trzeba kombinować z dorabianiem co jest dość pracochłonne. Czyli cena części bez wiązek 330-350. Wiązki trudno znaleźć na allegro trzeba dzwonić pytać szukać po szrotach. Czy sam dasz rady to już nie wiem. A cena usługi będzie zależeć od tego czy będą wiązki, jeśli tak to roboty na godzinę dwie.
pablomed
Members

Postprzez Arcus89 » 2 cze 2011, o 23:55

nie kupuj zamienika na allegro... silniczki padaj szybko ... jedynie co to orginał a to wiazka plus przekazniki plus przełaczniki itd,

jesli chodzi o temat kolegow to albo masz silniczek do wymiany lub wylacznik u Siebie... pewnie manualnie tego nie sprawdzisz ale spróbuj jakoś ta szybe ze tak powiem na dol ... szczeze mam 3 d ale czasem starczy stycznik przeczysci,kable itd... no ale kupic nowe i dac te 100 pare ... mysle ze sam zobaczysz , sam sie nauczysz powiem Ci ze tak nalepiej a wiem to po Sobie jak robie teraz GTi po dzwonie :zly: :zly:

pozdrawiam
Arcus89
Czytacz

Postprzez AdiK__ » 3 cze 2011, o 22:34

Dziś u siebie rozebrałem boczek wyjąłem cały mechanizm i tak jak to miało miejsce w ubiegłym roku po drugiej stronie: silniczek dobry a linki armagedon.. poplątane powykrzywiane nie wiem jak to się dzieje.. ale jutro kupie sobie z hansa priesa cały zestaw tj prowadnice i linki (w zestawie nie ma silniczka) i będzie śmigac ; )
AdiK__
Members

Rocznik: 2003
Silnik: AVF+
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez pablomed » 4 cze 2011, o 07:07

AdiK__, troszkę zmianiełem tych mechanizmów i zdaje mi sie że najlepsze zamienniki ma Topran. U mnie tez od dwoch lat w drzwiach kierowcy działa bez zarzutu.
pablomed
Members

Postprzez AdiK__ » 4 cze 2011, o 22:46

pablomed, Topran aka Hans Pries ; ) dziś założyłem firmy Kraft bo toprana nie było, zobaczymy co to pochodzi ;-)
AdiK__
Members

Rocznik: 2003
Silnik: AVF+
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Elektryka