elektryczne szyby

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

elektryczne szyby

Postprzez buliusss » 12 sty 2012, o 17:41

Witam mam taki problem iż szyba pasażera otwiera się tylko z przycisku kierowcy , sprawdzałem przełącznik pasażera ale jest dobry , z centrala też normalnie się otwiera , oco może chodzić , tak samo mam z tylną szybą od kierowcy , spotkał się ktoś już z takim problemem i może doradzić ?
buliusss
Berbeć

elektryczne szyby

Postprzez krystek.l » 12 sty 2012, o 17:47

hmmmm a sprawdzałeś może kable wtyczki od przycisku pasażera aż do modułu który jest z silniczkiem??
bo rozumiem że klikacz sprawdzałeś w kablach od kierowcy strony i wszystko było okey?? może przy module się źle coś styka, albo jeszcze sprawdz miernikiem wtyczki wszędzie

miałem coś takiego jak się sypnął moduł otwierania szyb od pasażera, po wymianie go, spalił się przycisk od pasażera a potem jak wymieniłem to właśnie przy module ta wtyczka źle zwierała się z kablami...
więcej ci nie poradzę bo więcej nie wiem ;-)
krystek.l

Postprzez buliusss » 12 sty 2012, o 17:50

kabli nie sprawdzałem bo , jak by było oś przerwane to w żaden sposób by się nie otworzyła , przełącznik sprawdziłem właśnie na stronie kierowcy i działał . Ktoś ma inny pomysł może ? a gdzie się ten moduł znajduje ?
buliusss
Berbeć

Postprzez krystek.l » 12 sty 2012, o 17:53

musisz tapicerkę zdjąć od drzwi, i tam za blachą jest przykręcony silnik i takie cóś czarnego... i do niego jest wpięty gruba wtyczka....
najszybciej będzie jak sprawdzisz to.... bo inaczej to chyba można zgadywać hmmmm
krystek.l

Postprzez buliusss » 12 sty 2012, o 17:59

ok dzięki , sprawdzę jak będzie cieplej żeby niczego nie połamać i dam znać
buliusss
Berbeć

Postprzez krystek.l » 12 sty 2012, o 18:06

tak będzie najszybcie... bo jak z centralnego mówisz że smiga dobrze i że klikacze są ok no to na to wygląda że coś tam się dzieje wtedy z kablami chyba...
krystek.l

- - -

Powrót do Elektryka