Elektryczne szyby

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Elektryczne szyby

Postprzez lekker » 20 mar 2012, o 01:39

Siema. Mam problem z elektrycznymi szybami w moim aucie. Działaja tylko wtedy, gdy drzwi kierowcy są otwarte(chodzi o przycisk na srodkowym słupku od podswietlania wnetrza, musi nie byc wcisniety by szyby działały). Sprawdzałem bezpiecznik, mase i przewody i wszystko wydaje sie byc ok. Znacie moze przyczyne takich wybryków? Nie wiem czy to ma coś wspólnego, ale w tym samym czasie przestał działac mi takze obrotomierz. Prosze o pomoc :-)
lekker
Berbeć

Elektryczne szyby

Postprzez Emiczka » 20 mar 2012, o 09:01

a nie masz problemy z brakiem prądu w aucie?;p
Emiczka
VIP

Rocznik: 2003
Silnik: 1.6 passat B5fl
Paliwo: PB
Nadwozie: kombi

Postprzez Przemass » 20 mar 2012, o 09:32

Nie piszesz, czy ze wszystkimi drzwiami masz problem czy tylko z drzwiami kierowcy?

Działaja tylko wtedy, gdy drzwi kierowcy są otwarte

Radziłbym sprawdzić kable w słupku, mogły popękać, poluzować się.

chodzi o przycisk na srodkowym słupku od podswietlania wnetrza, musi nie byc wcisniety by szyby działały

W przypadku tylnych szyb tak powinno być o ile się nie mylę. Ale przód powinien działać nizależnie od tego czy ten w konsoli środkowej jest wciśnięty czy nie.

Kod: Zaznacz cały
Nie wiem czy to ma coś wspólnego, ale w tym samym czasie przestał działac mi takze obrotomierz.

Popatrz na kable przy bezpiecznikach, mógł się wypiąć albo poluzować któryś.
Przemass
Berbeć

Postprzez lekker » 20 mar 2012, o 16:11

nie działają wszystkie szyby, takze te z tyłu.
lekker
Berbeć

Postprzez Przemass » 20 mar 2012, o 16:29

Miernik w łapę i sprawdź czy jest napięcie w słupkach. Ale skoro mówisz, że nie działa też obrotomierz to sprawdź bezpieczniki i tam szukaj mogło się coś poodpinać, popalić.

Tak poza tym to poszukaj na google, gdzieś było na którymś z for jak podłączyć elektryczne szyby. Może jak pójdziesz krok po kroku to dojdziesz co u Ciebie jest nie tak.
Przemass
Berbeć

Postprzez pablomed » 21 mar 2012, o 22:55

brak do modułów szyb plusa po zapłonie lub jednej z mas. Czyli najpierw bezpiecznik 14 do sprawdzenia, potem kable czarnożółte i brązowe w wiązce do drzwi
pablomed
Members

- - -

Powrót do Elektryka