Elektryczne szyby

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Elektryczne szyby

Postprzez Nervusek » 24 mar 2012, o 14:53

witam, padl mi prawdopodobnie silniczek od prawej przedniej pasazera i chcialbym wymienic, ale nie moge opuscic szyby a inczej nie zmienie podnosnika-chyba? A moze istnieje mozliwosc wymiany samego silniczka? tylko jak? Dziwnie sie to u mnie dzieje, bo wszystko dzialalo i nagle przestalo. Moze wina bezpiecznikow? ktore to? bo nie znalazlem na schematach. Btw. moze byc oddzielny bezpiecznik do prawej i lewej strony? sam juz nie wiem
Nervusek

Elektryczne szyby

Re: Elektryczne szyby

Postprzez variant yacht » 25 mar 2012, o 11:18

Nervusek napisał(a):witam, padl mi prawdopodobnie silniczek od prawej przedniej pasazera i chcialbym wymienic, ale nie moge opuscic szyby a inczej nie zmienie podnosnika-chyba? A moze istnieje mozliwosc wymiany samego silniczka? tylko jak? Dziwnie sie to u mnie dzieje, bo wszystko dzialalo i nagle przestalo. Moze wina bezpiecznikow? ktore to? bo nie znalazlem na schematach. Btw. moze byc oddzielny bezpiecznik do prawej i lewej strony? sam juz nie wiem
sprawdz przewody i gniazdo w przelotce drzwi, mozna zmienic podnosnik i oddzielnie silnik ....
zapraszam na VARIANT YACHTOWY STORY moj-golf/usa-variant-yachtowy-story-t41787.html
variant yacht
Badacz tematu

Postprzez pablomed » 25 mar 2012, o 12:00

Niema oddzielnego bezpiecznika, sprawdzaj kable w przelotce do drzwi. W razie czego da się wymienić chociaż nie jest łatwo. Trzeba sięgnąć w górę między szybę a blachę wewnętrzną oczkowym kluczykiem 10 do nakrętek mocujących szybę w uchwytach, po jednej na każdy uchwyt. Po ich poluzowaniu będzie jeszcze taki problem że guma w uchwycie się przykleja do szyby, trzeba się trochę poszarpać, cienkim nożem podważać. Chyba że np stwierdzisz że linka jest potargana to ją tniesz i szyba opadnie
pablomed
Members

Postprzez Nervusek » 25 mar 2012, o 19:52

Wczoraj 3h przegladalem przewody az sie ciemno zrobilo, dzisiaj poszedlem rano i w pol godziny problem rozwiazany! Gruby brazowy kabelek byl przetarty praktycznie w samym gniezdzie!! Teraz wszystko smiga :-)
Nervusek

- - -

Powrót do Elektryka