Elektryczne szyby uniwersalne

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez byry007 » 7 sty 2008, o 18:08

Witam co sądzicie o zakładani elektrycznych szyb uniwersalnych typu np: http://allegro.pl/item288544471_uniwers ... kosc_.html
??
byry007
Czytacz

Postprzez pawel_ns » 7 sty 2008, o 18:13

chetnie bym sobie je kupil tylko nie wiem jak to sie zaklada... kiedys chcialem zeby mi jakis serwis zamontowal elektryczne szyby ale zarzadali 600 zł :|
pawel_ns
Members

Postprzez byry007 » 7 sty 2008, o 18:21

No instrukcja w tym jest. :-)
byry007
Czytacz

Postprzez pawel_ns » 7 sty 2008, o 18:23

i myslisz ze ktos malo znajacy sie na tym jak ja poradzi sobie z tym ?
pawel_ns
Members

Postprzez byry007 » 7 sty 2008, o 18:29

No ja tez nie jestem elektryk z papierami jak nie dam rady to do jakiegos fachowca bedzie trzeba jechac
byry007
Czytacz

Postprzez pawel_ns » 7 sty 2008, o 18:33

tylko wlasnie nie wiem jaki bedzie koszt zalozenia tego i czy kazdy mechanik to zrobi bo z tego co pytalem nie kazdy byl chetny do zakladania elektrycznych szyb
pawel_ns
Members

Postprzez kamilecki » 7 sty 2008, o 22:41

Witam...

Z zamontowaniem tego szajsu wiążą się pewne problemy;/ pozatym jakość pracy tych Podnośników jest kiepska. no i te sterczace kutasiki zamiast korbek;/;/

osobiście jednak polecał bym siłowniki oryginalne,

niemniej jednak chetnie doradzę w sprawie montazu.
Pozdrawiam
kamilecki
Gaduła

Postprzez byry007 » 9 sty 2008, o 00:24

kamilecki kolego mozesz jasniej z tym kutaskami :-| ??to lepiej wydac wienciej siana na uzywane oryginalne niz te uniwersalne??a co do montazu to co mozesz doradzic??
byry007
Czytacz

Postprzez kamilecki » 9 sty 2008, o 06:27

Kutasiki to takie gumowe zaślepki wystające z drzwi!

Jak sciągniesz korbkę do podnoszenia szyby to wystaje Ci kolego około 1-2cm trzpienia podnośnika szyby.
Na ten trzpień musisz nałożyć gdzieś 2 lub 3 plastikowe przejściówki (te koleczka co daja do zestawu ich tyle) celem dopasowania wielowypustu siłownika uniwersalnego z wielowypustem trzpienia korbki.
Teraz po założeniu tego wszystkiego trzeba będzie albo bardzo mocno odgiąć tapicerkę drzwi zeby Ci sie to wszystko zmieściło,
albo jak w wielu samochodach bedzie trzeba założyć zaślepki w kształcie zblizonym do maleńkiej prezerwatywy, które to maskuja.

Zdjecie z montarzu w CIVIC-u ale napewno coś rzuci Światła...
szczerze dodam jeszcze że koleś to zachwalał ze ładnie działa.

pozdrawiam...
kamilecki
Gaduła

Postprzez koncepcja » 12 sty 2008, o 14:54

mialem takie szybki w peugeocie, zalozylem sam z sasiadem, nic skomplikowanego, sluze porada jak cos, w tamtym aucie zaslepki ladnie pasowaly nie wystawaly poza tapicerke.
No ale jak chcialem przelozyc je do golfa to bylo kilka problemow, podstawa, okazaly sie za slabe, od kierowcy jeszcze jakos chodzilo chodz strasznie wolno ale od pasazera sie ciela, miala juz zaduzy opor wywalalo bezpieczniki, za duzo dlubania za male efekty
nie polecam ich do tego auta
nie ma jak fabryka!!
koncepcja
Berbeć

Postprzez matmixmix » 22 sty 2008, o 22:15

witam mam pytanie. kupilem orginalny zestaw podnosnikow elektrycznych razem z przelacznikami i cala wiazka instalacyjna do golfa 3 na przekladke z manualnych na elektryczne i chcialbym sie dowiedziec jak to wpiac w instalacje moze ktos ma jakis schemat bede wdzieczny
matmixmix
Berbeć

Postprzez mietek » 22 sty 2008, o 22:33

ja ci poradze tak kup drzwi wyposarzone w to i je tylko pomaluj na swoj kolor szybko sprawnie i taniej o 200% niz zakladac to kupisz to od mlodszego lub nowszego rocznika i maszpecha niby ma pasowac a jednak nie z kompletem drzwi i lakierem wyniesie cie taniej . koszt kupna tego badziewia montarz i ustawianie sam jestes bez szans ja rozbilem szybe w aucie i mechanik mial problemy rzeby poustawiac jak bylo niepolecam montowania tego tylko calosc z drzwiami
mietek
Badacz tematu

Następna strona

- - -

Powrót do Elektryka