Witam.. chciałby zrobić elektryczny podnośnik tylnej klapy.. nie stpotkalem się w mk3 z czyms takim.. ale może ktoś juz coś takiego widział, albo ma u siebie.. ewentualnie wie czy z jakiegoś innego auta by przypasowało.. chciałbym zrobić włącznik na bazie przycisku od elektrycznego dachu w cabrio.. i w miejsce serynych podnośników wstawic te elektryczne..
Lukasz_golf_1,4 napisał(a):kolego nic ci nie pomogę ale jestem ciekaw jak ci pójdzie
no narazie powiedzmy to jest w fazie planu.. szukam jakiegos ciekawego patentu.. ale jeżeli to będzie miało pochłonąć jakieś ogromne pieniądze to będzie musiało poczekać.. narazie szukam wśród innych aut czy by coś nie przypasowało.. jak coś się ruszy w tym kierunku to będe aktualizował..
Też ostatnio myślę nad taki rozwiązaniem ale nic mi nie przychodzi do głowy są jakieś podobno siłowniki ze sprężyną ale jak to się sprawdza i czy pasuje do golfa to nie wiem i bardzo w to wątpię Temat będę śledził bo mnie ciekawi A może ktoś ma jakieś inne pomysły na takie cacko
A nie ma nikt możliwości podejrzeć jak to jest rozwiązywane w autach które to mają. Na jakiej zasadzie to działa itp. Wówczas na pewno dałoby się coś podobnego zrobić do golferów.
Znajomy ze stron mojej żony ma w hondzie kombi też elektryczny i z pilota otwiera i zamyka, ale nie pamiętam nawet jaka to honda. Ale tam jest klapa też bardzo pionowa.