Witam mobile. W samochodzie dzieją sie dziwne rzeczy od kilku miesięcy a teraz się tak nasiliło że mnie szlag trafia. Otóż pare miechów temu jak były te powodzie i się w większą wodę wrąbałem to poprostu gasł, a ostatnio słyszę w zwykłym radiu to co mówię na cb, jak włącze światła mijania to czasem mruga lub świeci się lampka od postojówek obecnie po włączeniu mijania nie włączają się dopiero zatrybią jak się długimi pobawie, a i czasem same gasną, zwykłe radio przestało chodzić dodam, że wszystkie bezpieczniki ok. Przez tydzień nawiem na 123 nie działał poprawiałem blaszki itp ale nic to nie dało po tygodniu sam zaczął działać grzanie raz grzeje mocniej raz słabiej, słabo odpala rano (dziś zmieniłem akumulator i czyściłem klemy ale nic to nie dało).
Ktoś na radiu mi podsunął pomysł taki że mi masa świruje ale nie wiem czy to może być to i gdzie jej szukać mowił o jakimś łączniku silnika ze skrzynia czy jakoś tak i o masie na karoserii. Robił ktoś coś z masą? Podpowiecie gdzie ją znajdę?