gasną światła diodowe do jazdy dziennej

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez tyberianki » 21 kwi 2010, o 08:41

instalacja zrobiona jest zaraz przy grilu, nie ma możliwości podpięcia pod impulsator prędkości :) , ale faktycznie gasną jak zaczynam jechać, ale nie gasną gdy stoję i daję gazu na obroty 2000-3000 obrotów
tyberianki
Czytacz

Postprzez Zico63 » 21 kwi 2010, o 12:35

To już nie wiem... drgania budy w czasie jazdy, jakiś rezonans? Nie jest to pulsacja napięcia z alternatora, bo na samych obrotach nie gasną.
Testowo, odepnij sygnał dla wyłączania dziennych (ten z żarówki mijania), co będzie; podepnij potem pod pozycyjne itd. - tylko eksperymenty, bo usterka niebywała :shock:
Zico63
Members

Postprzez golfik60 » 21 kwi 2010, o 21:16

byc moze w lampach zainstalowane sa ogranicznika napiecia bo gdy silnik rozkreca sie do 2-3 tys obrotów ro alterk mocniej laduje aku a tym samym zwieksza sie prad ktorym zasilane sa lampy led ja bym proponowal abys spróbowal poszukac jakiegos innego zródla zasilania stabilizowanego na wartosci 12V niz bezposrednio z aku i wtedy spróbowal podlaczyc lampy i zobaczyc reakcje
golfik60
Badacz tematu

Postprzez stachz » 27 kwi 2010, o 15:28

Ja co prawda nie mam Golfa ale mam podobny problem w Fordzie FF zamontowałem ledy i jak dodam gazu to mi gasną, zarówno na postoju jak i w trakcie jazdy i nie wiem co jest grane, po prostu klapa
może ktoś orientuje się co może być grane
stachz
Berbeć

Postprzez oizo » 27 kwi 2010, o 22:00

a maja automatyczny wlacznik ze same sie wlaczaja po zapaleniu auta? moze to sie sra bo to zalezy od napiecia.
oizo

Postprzez stachz » 28 kwi 2010, o 19:42

mają ten włącznik automatyczny, no ale w końcu on tak powinien działać. odesłałem sprzedawcy jeden i przysłał mi drugi, nowy, ale z tym jest to samo. nie wiem co to za ustrojstwo. sprzedawca pisał że pierwszy raz zdarzyło mu sie że takie cos się dzieje
stachz
Berbeć

Postprzez pablomed » 28 kwi 2010, o 20:50

może faktycznie sprawdźcie napięcie ładowania po dodaniu gazu, moze jest za wysokie a sterownik ledów ma jakies zabezpieczenia na to. Założył bym jeden zwykły przekaźniczek za kilka zeta a nie pieprzył sie z tym sterownikiem
pablomed
Members

Postprzez tyberianki » 17 cze 2011, o 21:53

problem rozwiązany, światła do jazdy dziennej gasły przy większych prędkościach bo uszkodzony był regulator napięcia a po wymianie świecą tak jak powinny, a gasną gdy załączę światła, czyli prawidłowa reakcja, dziekuję za rady
tyberianki
Czytacz

Postprzez prezesik » 17 cze 2011, o 22:17

tyberianki napisał(a):a po wymianie świecą tak jak powinny, a gasną gdy załączę światła
jak widać instalka zrobiona profesjonalnie - tak trzymać :ok:
prezesik
Members

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Elektryka