gaśnięcie w trakcie jazdy

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez pablomed » 28 sie 2008, o 20:58

plemek napisał(a):zdegustowany
tak bywa, dlatego kiedy sie tylko da lepiej podmieniać, na próbę. Podmiana każdego z tych elementów to kilka minut pracy, a na każdym szrocie dostaniesz gwarancję rozruchową na takie elementy elektryczne
pablomed
Members

Postprzez plemek » 2 wrz 2008, o 20:19

pablomed napisał(a):
plemek napisał(a):zdegustowany
tak bywa, dlatego kiedy sie tylko da lepiej podmieniać, na próbę. Podmiana każdego z tych elementów to kilka minut pracy, a na każdym szrocie dostaniesz gwarancję rozruchową na takie elementy elektryczne

przekaźniki ok - świece dają iskrę a golf jak nie palił tak nie pali....sprawdziłem po dowiedzeniu się jak to zrobić czy zapali bezpośrednio na gazie (podejrzewałem, ze paliwa nie dostaje po prostu) i nic....pomysły mi sie skończyły - biała flaga na maszcie i holujemy trupa do kolejnego - miejmy nadzieje tym razem - fachowca :) o efektach poinformuje oczywiście szanowną kompaniję :)
plemek
Berbeć

Postprzez $kubi » 2 wrz 2008, o 20:33

zanim zdecydujesz się na jakieś niepewne wymiany przemyśl wizyte w serwisie VW. Mój kolega po wizytach u 3 fachowców wymienił połowe una i pozbył się coś pod 2tyś i nic nie naprawili a w serwisie spędził 20 minut i zapłacił chyba 200zł i problem znikł. Albo szukaj gościa co ma układy z jakimś szrotem, mi mechanik załatwia na podmianke części za free a potem oddaje
$kubi
Gaduła

Postprzez plemek » 19 wrz 2008, o 07:30

golfik właśnie wrócił na własnych kołach od mechaniko-elektryka - koszt 70 zł :-D

na tą chwilę wygląda na to, że poprzedni grzebiący w aucie "fachura" popierniczył coś przy zmianie czujnika Halla tak, że komp tego feleru nie pokazywał - elektryk podpiął wszystko od nowa i autko gada jak never before :)

w sumie nie dał gwarancji że to napewno tylko to było przyczyną ale na razie jeżdżę i nic się nie dzieje - jakby znow zaczął gasnąć lub nie palić pojedzie spowrotem na rozbieranie układ po układzie - kabelek po kabelku ale mam nadzieje że nie będzie to już konieczne......jak na razie to dziwne uczucie że ON ZNÓW JEŻDZI a nie jest meblem w garażu :)))
plemek
Berbeć

Postprzez juniorow » 8 sty 2012, o 11:03

@Plemek
Czy mógłbyś coś więcej napisać na temat rozwiązania problemu gaśnięcia silnika?
Ja też mam ten problem, jednak wymiana Halla pomogła gdzieś na 4 miesiące a teraz znowu dzieje się to samo.
Co dokładnie ten mechanik zrobił w Twoim wozie?

Pozdrawiam.
juniorow
Berbeć

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Elektryka