Gdzie jest antena radiowa

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez k-m-r1 » 12 sie 2011, o 15:02

ale to jest pod podsufitką? czy sugerujesz?? bo ciżko tam wcisnśc ją
albo nie ma
albo błotnik
albo dach
albo klapa bagażnika

zle odbiera to podłączsterowanie
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Postprzez rawracer » 12 sie 2011, o 15:24

domyslam sie poprostu.
kabel do radia jest jescze tam siedzi oryginalna beta ze stara wtyczka.
trzeba bedzie wlasnie albo kupic zewnetrzna z allegro np lub pomysle o wewnetrznej.
mam taka w domu od cb recznego moze by podlaczyc i upchac to za radiem,choc nie wiem czy bedzie to odbierac jakos wzglednie.musialbym sprawdzic dokad idzie ten przewod ale tez nie chcem rozbierac pol cy calej deski rozdzielczej.
rawracer
Czytacz

Postprzez k-m-r1 » 13 sie 2011, o 11:23

zalerzy gdzie jest była antena
przewód ogulnie powinien isc po stronie kierowcy koło progu
zdejmijplastik
najprosciej zajrzyj w bagarzniku czy nie ma go i czy do klapy nie idzie lub zdejmij osłone klapy 1 srubka reszta to zatrzaski podwarz i wystkoczy srubka w rączce na krzyżak
jakbedzie taka czarna puszka to antena w bagarzniku

przewód antenowy idzie z okolicy radyjka po wzmocnieniu deski i czesto ma łączenie w okolicach kierownicy
może wyskoczyło?
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Postprzez rawracer » 13 sie 2011, o 13:58

dzieki wielkie za wskazowke.
poprzedni wlasciciel wlasnie mi mowil ze byl z tym u jakiegos elektryke i ten mowil ze gdzies masy nie ma i ze pol samochodu trzeba rozbierac zeby sie do tego dostac......tyle co wiedzial sprzedajcy.
narazie mam auto u blacharza bo wymieniam progi robie podloge i blotniki takze jak odbiore bede przegladal jak to idzie.
wskazowka bardzo przydatna.dzieki

[ Dodano: 2011-08-13, 16:00 ]
czytalem troche o tej antenie w klapie i u mnie tez jest tak ze z kablem antenowym idzie drugi kabelek ciemnoszary ktory nie jest podlaczony.jest okrecony tylko wokol kabla antenowego.
on powinien byc raczej gdzies podlaczony moze to jakis sygnalowy do wzmacniacza jest?
Moze ktos z was wie o co chodzi z tym kabelkiem
rawracer
Czytacz

Postprzez k-m-r1 » 13 sie 2011, o 17:25

u mnie czarny niewiem jak jest w oryfinalnym radyjku
problem z masą? nie bądzmy smieszni
kostke masy auta masz koło bezieczników trzeba je zdjąc opuscic na duł i zerknąc w taką brozową rozetke tamjest z 20 pinów przymocowanych do karoserii

ja bym poczyscił styki przy aku i wszystkie inne grubsze przewody alternator rozrusznik klu i aku masa

przewód ciemno szary czy wyblakły niebieski? można prosic o foto?

[ Dodano: 2011-08-13, 17:28 ]
aha jakie masz radyjko może trzeba podłączyc tylko gdzie??
k-m-r1
Weteran

Postprzez rawracer » 13 sie 2011, o 17:43

zrobimy tak jak odbiore auto w okolicach srody to zrobie fotke i wtedy bedzie jasne.
o tej masie to mowil ze w kablu antenowym wlasnie nic z autem.tu o antene chodzi.
przewod jest ciemno szary grafitowy cos takiego.
radio jest tam wciaz oryginalne vw beta mam inne radio jvc ale jest inna wtyczka bo na tym oryginale jest okragla z pinem a nowsze to wiesz jakie maja bolce bardziej.

[ Dodano: 2011-08-22, 16:33 ]
dopiero dzis odebralem auto.
znalazlem kabel antenowy ktory jest zerwany.
w klapie jak sa gumki na przewody to z prawej idzie przewod.wystaje on jedynie z klapy a z auta niestety nie wychodzi.
wie ktos jak on jest poprowadzony?
czy pod posufitka moze?
czyli wzmacniacz bedzie w klapie podejrzewam bo cytalem tez ze w slupkach sa....

[ Dodano: 2011-08-29, 12:13 ]
juz antena zrobiona i hula jak nalezy.kabel zerwany przy klapie skrecony na F'y plus beczki i gra i buczy.
rawracer
Czytacz

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Elektryka