Goferek gaśnie + pytanie o elektrykę

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez makuxxx14 » 31 sty 2013, o 14:06

Jestem tutaj nowy, golfika mam od niecałych 2 tygodni. Cena jaką za niego zapłaciłem tak jak się spodziewałem wiąże się z drobnymi usterkami.

Mianowicie:
1. wskaźnik paliwa oszukuje (na 2 białej kresce od pustego już jest ciężka rezerwa),
2. przy teoretycznie małej ilości paliwa, przy bardziej agresywnym skręcie w prawo samochód potrafi często zgasnąć,
3. nie mam żadnej wiązki prowadzącej do drzwi (chciałem zamontować głośniki w drzwiach i przyszłościowo elektryczne szyby) nie potrafię znaleźć (przynajmniej na allegro) takich części,
4. nie działa mi elektryczny szyber i nie wiem jaka może być tego przyczyna,
5. samochód strasznie paruje w środku (podejrzewam zaciekanie gdzieś wody ale nie wiem od czego zacząć szukanie usterki),
6. szukam też jakichś wygodniejszych foteli bo oryginalne z wersji CL są tragiczne.

Niektóre usterki poza tym działem, no ale może ktoś odpowie ;)

Pozdrawiam
makuxxx14
Czytacz

Rocznik: 1994
Silnik: 2.0 9A+
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Gofer » 1 lut 2013, o 08:45

1. Na drugiej białej kresce jest prawie pół baku. Napewno na białej nie czerwonej ?
2. Paliwo siłą bezwładności ucieka na bok i smok łapie powietrze.
3 . Towar deficytowy z drugiego obszaru płatniczego jak to sie kiedyś mówiło.Pytaj w dziale kupię części lub odwiedzaj Allegro (http://allegro.pl/elektryczne-szyby-el- ... 01708.html - tu drogo jak hu..steczki). Wiązka tzw główna szybciej jest do kupienia z zestawem elektrycznych szyb i luster
4 . Potrzeba więcej danych, cyka silniczek czy nie , podnosi sie chociaż trochę szyber?
5 . Na pierwszy ogień do wymiany filtr kabinowy.
6 . Podobno są ale w tym temacie się nie wypowiadam;-)
Gofer
Gaduła

Postprzez makuxxx14 » 1 lut 2013, o 10:37

Ad. 1

Obrazek

na tej zaznaczonej kresce ;)

Ad. 4 nic nie cyka, jest cisza, sprawdzę bezpieczniki i później pewnie się okaże, że silniczek jest do wymiany
makuxxx14
Czytacz

Rocznik: 1994
Silnik: 2.0 9A+
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez MANIUNI » 1 lut 2013, o 10:41

5. Wyjmij plastik osłaniający silniczek szyberdachu i na silniczku powinien byc taki niby kluczyk, który wkładasz w silniczek przesuwając przykrywkę ze strzałką. kręcisz i patrzysz czy uchyla sie do góry, i czy otwiera się cały, jak sie nie otwiera cały wina prowadnicy, np. lewej heheh, czesta przypadlosc. a jak nie cyka silniczek, to moze byc walniety, albo prad nie dochodzi.

6. Fotele kubełkowe lub polkubelki beda ok. szukaj na alleg...
MANIUNI
Badacz tematu

- - -

Powrót do Elektryka