golf 1.4 75km benzyna problem z odpalaniem

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez Nevv » 23 mar 2014, o 12:48

Witam
Nieraz mam problem z odpaleniem mojego golfa teraz juz częściej. Raz odpala normalnie a nie raz kręcę rozrusznikiem aż do rozładowania akumlatora i nie złapie, a śmierdzi benzyna. Na popych odpali. Zauważyłem raz ze jak ruszałem kablami zapłonowymi to coraz bardziej łapał i zapalił. Na jednym kablu jest chyba przebicie. Ale to nie ma nic do rzeczy bo na 3 cylindry by palił. dodam tez ze jak samochód postoi chwile czasu np. 30min to odpali.
Wczym moze tkwic problem?
Ostatnio edytowano 23 mar 2014, o 14:04 przez Nevv, łącznie edytowano 1 raz
Nevv
Berbeć

Postprzez adams » 24 mar 2014, o 02:36

skoro Ci sie zalewa to iskry brak. Jak widzisz ze masz przebicie na kablach WN to nawet sie nie zastanawiaj tylko zacznij od wymiany przewodów. Jeśli po wymianie dalej będziesz miał problemy to do przeczyszczenia i sprawdzenia kopułka i palec, Jeśli dalej nic to cewka lub czujnik Halla. Sprawdź sobie w jakim stanie masz te swoje kable. Spryskiwacz od kwiatków w rękę, popsikaj przewody i w ciemnicy jakiejś w garażu np na odpalonym silniku obserwuj jhak Ci się choineczka robi na bloku silnika w pobliżu kabli. POZDRO :super:
adams
Gaduła

Rocznik: 1994
Silnik: ABU
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Nevv » 24 mar 2014, o 10:28

Ok wymienię . A co to jest ta kopułka i palec?
Ostatnio edytowano 24 mar 2014, o 10:47 przez Nevv, łącznie edytowano 2 razy
Nevv
Berbeć

Postprzez Gesiu_15 » 24 mar 2014, o 10:44

Kopułka
Obrazek

Palec
Obrazek

Są dwa rodzaje kopułek i palców . :-) Przy kupnie najlepiej zobaczyć jaką masz u siebie kopułkę i palec i taki kupić :-)
Gesiu_15
Moderator Globalny

Rocznik: 1994
Silnik: 2.0 2E GTI
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Nevv » 7 kwi 2014, o 13:50

wymieniłem kable zapłonowe i palec. Problem dalej się pojawia ale już rzadziej. Jak mnie ktoś pociągnie to odpali lub jak postoi ze 2 h to tez odpala. Jak sprawdzałem iskre na przewodzie który leci od cewki i podpina sie go do kopułki jest dobra, a jak sprawdzałem na kapturku który wchodzi na świece jest ale słaba. na czpieniach w kopułce są tak jakby wżery próbowałem je wyczyścic pilnikiem i papierem ściernym ale nie schodzą. Może to problem tych wżerów? moze ktoś juz mial taki problem? nie mam juz za bardzo kasy na wydawanie na niepotrzebne części.
Nevv
Berbeć

Postprzez benek » 7 kwi 2014, o 13:57

tak jak koledzy wyżej wymieniali wymień kopułkę i palec te 'wżery " jak piszesz są przyczynom słabej iskry i tu jest problem z odpaleniem ,zalewa świece stąd zapach benzyny i gdy ktoś cię weźmie na hol auto odpala ,weź kopułkę i palec do sklepu i pokaż na wzór zamontuj i po problemie :ok:
to nie świat mknie do przodu
to ty za.........
Gaz jest do zapalniczek
Ropa do traktorów
benek
Gaduła

Postprzez Nevv » 9 kwi 2014, o 18:33

ale wy mnie w <•••> robicie. wymieniłem i dalej to samo

pkt. 3 Ogólnego regulaminu forum - prezesik25
Ostatnio edytowano 9 kwi 2014, o 22:07 przez Nevv, łącznie edytowano 1 raz
Nevv
Berbeć