GOLF 3 1.6 ROK 96/97

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

GOLF 3 1.6 ROK 96/97

Postprzez żabka » 15 sty 2013, o 19:13

Witam !! jestem tu nowy ale czteroletnim posiadaczem tego super auta przez cztery latka mnie nie zawiodło no cóż kiedyś musi autko zachorować no dobra spróbuje wytłumaczyć jaki jest problem . Próbuje odpalić silnik po nocnym postoju ten problem powstaje tylko zimą przekręcam kluczyk rozrusznik ma problem z przekręceniem silnika . próba druga to samo dopiero za trzecim razem załapie AKUMULATOR SPRAWNY ROZRUSZNIK PO REMONCIE ale to nic zdejmuje kopułke zapłonową ( zapłon montowany z boku jak w VW POLO) no golf kręci jak głupi jak nie ma iskry na tłokach MOJE PYTANIE BRZMI TAK CZY TO JEST CZUJNIK HALA ODPOWIEDZIALNY ZA ISKRĘ CZY MODUŁ Pozdrawiam !!!!!
żabka
Berbeć

GOLF 3 1.6 ROK 96/97

Postprzez Gofer » 16 sty 2013, o 00:45

Jaki silnik ? AEE ?

Może lektura tematu Ci pomoże :

http://www.golf3.pl/topics9/ciezko-zapa ... htm#448444
Gofer
Gaduła

Postprzez pietrasiak2 » 16 sty 2013, o 09:29

Przekręć zapłon i spróbuj rozrusznikowi podać rozruch z (+) aku jakimś kabelkiem do rozrusznika , jak pojawi się iskra to padniętą kostkę masz. Chyba że masz dodatkowo alarm lub odcięcie zapłonu. A sygnał do cewki podaje t.j napisałeś daje hall , jeżeli próba " na krótko nie da efektu to hal lub cewka :-)
pietrasiak2
Members

- - -

Powrót do Elektryka