GOLF 3, 2.0 bv 115km nie DZIAŁA MFA!

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez tyDi » 17 mar 2013, o 11:35

~Witam serdecznie. Posiadam golfa 3 kombi 96r 2,0 8v 115km automat. Mam zegary które obsługują MFA lecz kiedy naciskam na przełącznik od MFA nic mi nie wyświetla nie reaguje tylko mam godzinę która działa poprawnie. Golfa posiadam już 5 lat ale dopiero teraz chciałbym znalezć przyczynę dlaczego mi to nie działa. Dodam iż w kratce w zderzaku z prawej strony nie mam czujnika od temp. otoczenia. Czy MFA ma jakiś bezpiecznik lub kostkę która nim steruje? dlaczego mi nie działa? Gdzie szukać problemu? Proszę o pomoc/
P.S. Jeżeli jest ktoś na tyle miły i pomocny mogę się spotkać w Lublinie w celu jakiejś podpowiedzi lub cokolwiek. Pozdrawiam Robiert.
tyDi
Berbeć

Re: GOLF 3, 2.0 bv 115km nie DZIAŁA MFA!

Postprzez killah » 17 mar 2013, o 13:49

tyDi napisał(a):~Witam serdecznie. Posiadam golfa 3 kombi 96r 2,0 8v 115km automat. Mam zegary które obsługują MFA lecz kiedy naciskam na przełącznik od MFA nic mi nie wyświetla nie reaguje tylko mam godzinę która działa poprawnie. Golfa posiadam już 5 lat ale dopiero teraz chciałbym znalezć przyczynę dlaczego mi to nie działa. Dodam iż w kratce w zderzaku z prawej strony nie mam czujnika od temp. otoczenia. Czy MFA ma jakiś bezpiecznik lub kostkę która nim steruje? dlaczego mi nie działa? Gdzie szukać problemu? Proszę o pomoc/
P.S. Jeżeli jest ktoś na tyle miły i pomocny mogę się spotkać w Lublinie w celu jakiejś podpowiedzi lub cokolwiek. Pozdrawiam Robiert.

zacząłbym od sprawdzenia czy jest odpowiednia wiązka licznika oraz czy wiązka z manetki jest podpięta do skrzynki bezpieczników. Kostka z manetki jest kwadratowa 4 pinowa. Dla mnie to wygląda tak jakby wgl sygnał z manetki nie szedł.
killah

Postprzez pablomed » 17 mar 2013, o 20:27

tyDi, na tym forum lub innych łatwo znajdziesz instrukcje montażu MFA i jeśli chcesz sam dochodzić co jest nie tak to nimi się kieruj. Czujnik w kratce ma być ale i bez niego powinno działać z z pominięciem tej funkcji. Musisz szukać może ten czujnik wisi gdzieś pod chłodnicą, zdjąć plastyki obudowy kolumny kierownicy i zobaczyć czy wiązka do manetek biegnie itd
pablomed
Members

- - -

Powrót do Elektryka