Witam jestem nowym klubowiczem i mam pytanie. Wybieram sie do elektryka zeby mi podlaczyl Golfa pod komputer i jestem ciekawy jakie rzeczy on moze mi tam wykryc co jest nie tak?? Moze Wy wiecie co takie podlaczenie pod komputer moze wykazac??
chce poldlaczyc bo cos mi ostatnio zle odpala i podejrzewam ze kostka ta w stacyjce ale chcialbym podlaczyc zeby sie upewnic czy to napewno to.....i po za tym przy okazji sprawdzic reszte.A moze wiecie ile takie sprawdzenie calego auta koszuje??
sławek sprawdzenie i polutowanie napewno nie zaszkodzi, a bedziesz miał pewność i auto Ci nie stanie na drodze tzn nie odpali
[ Dodano: 2012-04-19, 17:48 ] Grzegorz1718, a może Ci pada ten sterownik co pytał Sławek? ja bym nie wydawał (być może) bez potrzeby pieniedzy na kompa tylko sprawdził i usunął usterki własnymi sposobami
ja jak dzisiaj odpalelem to nie moglem puscic normalnie kluczyka tylko powoli go cofac i wtedy normalnie moglem jechac....przy tym jeszcze bylo takie ciche pykniecie i wtedy zalapal i moge noramlnie jezdzic....co to moze byc??a kompem niby jak moge to sam zrobic bo nie mam pojecia??
Grzegorz1718, kostka stacyjki do wyminy,jesli to nie pomoze to ten sterownik lub tez sama stacyjka do wymiany.
slawek5t, ten przekaznik tez mozesz polutować i napewno to nie zaszkodzi
ja bym od razu wtargał ten sterownik i jego tez polutował bo wydaje mi sie ze ten 109 raczej jet dobry, a ten sterownik jest odpowiedzialny za to jak Ci sie auto zachowuje, taka moja rada
jaki to moze byc program i kabel??laptopa to ja mam gorzej z reszta...na kostke do wymiany jestem juz umowiomy z mechanikiem w poniedzialek....ciekawe jaki to bedzie koszt tego??