WITAM.
CZY ZAKŁADAŁ KTOŚ KIEDYŚ UKT DO SWOJEGO GOLFA W TDIku
JEST KILKA TAKICH NA ALLEGRO.
ALE NIE WIEM CZY W 3CE 1,9 TDI 90KM BĘDZIE WSKAZYWAŁ SPALANIE.
TAKIE DANE PODAJE SPRZEDAWCA:
http://allegro.pl/komputer-spalania-do- ... 55879.html
"Wymagane auto z elektronicznym wtryskiem paliwa (większość aut po '92) - benzynowe, z gazem oraz niektóre diesle - również te starsze z mechaniczną pompą, ale sterowaną już elektroniczne, np. TDI z VP37. W przypadku diesli najlepiej się dopytywać czy wymagany sygnał jest już w aucie."
"Wymagane auto z elektronicznym wtryskiem paliwa (większość aut po '92) - benzynowe, z gazem oraz niektóre diesle - również te starsze z mechaniczną pompą, ale sterowaną już elektroniczne, np. TDI z VP37. W przypadku diesli najlepiej się dopytywać czy wymagany sygnał jest już w aucie."
JAKĄ POMPĘ MA GOLF III 1,9 TDI 90KM, WYDAJE MI SIĘ ŻE ELKTRONICZNIE STEROWANA WIĘC TEORETYCZNIE MOGŁO BY CHODZIĆ, ALE CO Z TEGO BEDZIE, TO NIE WIEM./
CZY KTOŚ JUŻ TO MONTOWAŁ?
[ Dodano: 2011-11-14, 08:21 ]
Od sprzedawcy otrzymałem taka odpowiedź:
Witam,
W przypadku Golfa MK3 w 1.9 TDI sprawa jest trochę zawiła. Do pomiaru spalania wymagany jest dedykowany sygnał do pomiaru spalania ze sterownika silnika. Jedni użytkownicy tych silników (1Z) twierdzą, że taki sygnał mają, inni, że takiego sygnału nie mają - zatem były dwie wersje. Dla pewności należałoby sprawdzić czy u Pana w aucie już jest taki sygnał.
Sygnał powinien być na pin9 w ECU. Jeżeli ten sygnał jest, to będą działać wszystkie funkcje - jeżeli go nie ma to nie będzie działać poprawnie funkcja pomiaru zużycia paliwa.
Wymagany sygnał ma charakter napięciowy 0-12V o modulowanej szerokości impulsu (wypełnienie) - proporcjonalne do aktualnego chwilowego zużycia paliwa
pozdrawiam serdecznie
Co wy na to ? wiecie coś na ten temat wiecie jak sprawdczić czy jest ten sygnał