Golf nie odpala

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Golf nie odpala

Postprzez yokowal18 » 19 lip 2011, o 18:23

Witam,
to mój pierwszy temat tu więc z góry przepraszam za jakiekolwiek błędy. Problem wygląda tak. Ostatnio przepaliła mi się żarówka od świateł mijania od strony kierowcy. Żarówkę wymieniłem ale nic to nie dało więc pomyślałem, że może bezpiecznik. Kupiłem więc takowy i wymieniłem na nowy według schematu znalezionego w sieci. Po wymianie bezpiecznika auto już nie odpaliło. Rozrusznik w ogóle nie kręci. Nie ma żadnego "bzdęczka" czy czegokolwiek w tym stylu. Światło również nie działa. Niestety jestem laikiem w tym temacie i nie mam pomysłu co to może być. Auto to Golfik 3, 96 r., 1.6 benzyna. Proszę o wszelką pomoc i dziękuję z góry.
yokowal18
Berbeć

Golf nie odpala

Postprzez prezesik » 19 lip 2011, o 22:45

Jakie swiatlo nie dziala jak piszesz?
Wg mnie spalily sie styki w kostce stacyjki, wtedy tylko wymiana kostki na nowa. Po przekreceniu kluczyka tez nie pala sie kontrolki i nie odpala?
prezesik
Members

Postprzez yokowal18 » 20 lip 2011, o 08:46

Nie świeci się żarówka od świateł mijania. Po przekręceniu kluczyka kontrolki normalnie się palą ale autko nie chce odpalić.

[ Dodano: 2011-07-22, 09:14 ]
po oględzinach specjalisty okazało się, że padł rozrusznik w momencie kiedy zmieniałem bezpiecznik. Miałem pecha po prostu. Dzięki wszystkim za pomoc. Pozdrawiam
yokowal18
Berbeć

- - -

Powrót do Elektryka