golf traci prąd

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

golf traci prąd

Postprzez szejmas » 1 lip 2012, o 04:53

Witam. mam problem z moim golfem III 2.0 benzyna (AGG silnik + gaz sekwencja) Problem objawił mi się tydzień temu i dziś znowu a wygląda to tak. jechałem autem w trasie do zapalniczki podłączyłem CB. Dziwnie działało po chwili wyłączyło się radio z samochodowe, przełączył się na benzynę, silnik stracił obroty i zgasł, akumulator się rozładował. Dodam że jechałem na włączonej klimie bo było ze 30 stopni. Postałem ze 20 min, po czym odpaliłem auto z kabli i dalej bez problemów przez tydzień jeździłem. sprawdziłem ze alternator ma ładowanie. dziś po przejechaniu ok 40 km cały tez w pewnym momencie jak by stracił prąd i zgasł, a wcześniej pozapalała się większość kontrolek. Z kabli odpalił na chwilę po czym gasł znowu. Ładowanie pod prostownikiem przez 8h, pozwoliło na jazdę. pod koniec jazdy włączyłem klimę i znowu zaczął padać. moje pytanie, czy może to wina akumulatora ze jakoś nie trzyma prądu? przy wentylatorach klimy jest spory pobór. chyba benzyna musi mieć dobre napięcie w aku żeby działała. ma on ze 2/3 lata ale stoi pod chmurka. Proszę o podpowiedzi...
szejmas
Czytacz

golf traci prąd

Postprzez pietrasiak2 » 1 lip 2012, o 06:37

Sprawdź wentylatory jaki biorą prąd , a aku ... może jest za malej pojemności do wyposażenia i pada?
pietrasiak2
Members

- - -

Powrót do Elektryka