Halogeny

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Halogeny

Postprzez RuLLeZ » 2 cze 2013, o 13:20

Panowie mam do was pytanko a pro po halogenów. Czy jest taka możliwość żeby włączać tylko same halogeny nie włączając reflektorów? Można to jakoś zrobić? I czy niebiescy by się nie przyczepili do czegoś takiego? :-D
z góry dzięki ;-)
JEŚĆ MOŻNA WSZYSTKO, SPAĆ MOŻNA WSZĘDZIE ALE JEŹDZIĆ TO TYLKO VW!

Ex Variant 1.9 TD AAZ : http://www.golf3.pl/topics2/wysluzony-v ... t38583.htm
New Variant 1.9 TDI: http://www.golf3.pl/topics2/golf-iii-va ... htm#383008
RuLLeZ
Badacz tematu

Halogeny

Postprzez scyzormks » 2 cze 2013, o 14:51

Pewnie da sie zrobic ale halooo sie mocno grzeja i nie wiem ile by ci pociagły, co do niebieskich to kiedys spaliła mi sie zarowka w lampie i zaaplikowałem haloo bo zawsze stoja u mnie w jednym miejscu i co? Halt witam panie kierowco ma pan spalona zarowke...

Obyło sie na pouczeniu.. :hyhy:
scyzormks
Gaduła

Postprzez pablomed » 2 cze 2013, o 15:05

RuLLeZ, zależy ci żeby było bez pozycyjnych? Bo z nimi to przecież tak się normalnie da jeśli masz orginalny włącznik: przekręcasz na pozycyjne i pociągasz, o ile dobrze rozumiem że halogeny dla ciebie oznaczają przeciwmgielne przednie.
pablomed
Members

Postprzez łukasz1983 » 2 cze 2013, o 15:07

Co do jazdy z przednimi halo to w normalnych warunkach atmosferycznych to jest to zakazane.Można ich użyć przy mgle,mocnych opadach,lub na oznaczonych drogach krętych.Jak będziesz na nich jeździł w dzień to w razie kontroli niebieskich grozi mandat jak się nie myle 100 zł no i punkciki :hyhy:
łukasz1983
Members

Rocznik: 1993
Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez RuLLeZ » 2 cze 2013, o 21:15

Aha. To w takim razie rezygnuję z tego :-D
JEŚĆ MOŻNA WSZYSTKO, SPAĆ MOŻNA WSZĘDZIE ALE JEŹDZIĆ TO TYLKO VW!

Ex Variant 1.9 TD AAZ : http://www.golf3.pl/topics2/wysluzony-v ... t38583.htm
New Variant 1.9 TDI: http://www.golf3.pl/topics2/golf-iii-va ... htm#383008
RuLLeZ
Badacz tematu

Postprzez Paweu » 2 cze 2013, o 22:45

łukasz1983 napisał(a):w razie kontroli niebieskich grozi mandat jak się nie myle 100 zł no i punkciki

No i za jazdę bez świateł mijania: 200zł i 2 pkt. ;-)

Chcesz bajerkę na dzienne? Na allegro idzie dostać lampy do jazdy dziennej które montujesz w miejsce halogenów w mk3.
Paweu
Members

Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Postprzez snowfox » 16 wrz 2013, o 13:51

witam
Proszę o pomoc w tym temacie
w moim golfie działał tylko 1 halogen z prawej strony, kupiłem nowy z lewą strone bo poprzedni był już uszkodzony, kupiłem nową żarówkę. Bo zamontowaniu okazało się ze dalej nie świeci lewa strona. A prawa jest ok, tył też świecił.
Jak znów rozmontowałem lepy i skręciłem na nowo to okazało się ze wszystkie i tył i prawy z lewym nagle nie świecą. Wymieniłem bezpicznik nr 10 i nic to nie pomogło.
dalej nie znam przyczyny
a może ktoś z was przesłać mi na skype zdjęcie jak ma wyć podłączony halogen i żarówka lub proszę wkleić zdjęcie w tym temacie
snowfox
Czytacz

Postprzez pablomed » 16 wrz 2013, o 14:33

Z tyłu jest jedno światło przecimgielne nie dwa poza wyjątkami.
Przednie są zasilane wspólnie, ze złącza nad chłodnicą, więc początkowo przyczyna była jedna - na okablowaniu od tego złącza do niedziałającego halogenu, albo brak styku w samym halogenie. A co się stało po twoich naprawach nie wiem. Czy spalił się włącznik czy jednak bezpiecznik - trudno powiedzieć, masz na tym i każdym forum o golfie tematy o montażu samodzielnym halogenów, tam sa schematy. Rzecz będzie prosta do usunięcia ale jeśli nie masz miernika podjedź do elektryka zdiagnozuje w trymiga
pablomed
Members

Postprzez snowfox » 27 lis 2013, o 13:22

i już problem sie rozwiązał. Sprawa sie oparła o wizytę u elektryka i ten w 2h już widział co jest grane. Jak sie okazało miałem zwarcie w lewym halogenie. Usterka została usunięta i już moge sie cieszyć doświetlaniem jezdni we mgle i mruganiem w dzień :)
snowfox
Czytacz

- - -

Powrót do Elektryka