Identyfikacja wtyczek!!

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Identyfikacja wtyczek!!

Postprzez BartheZz_3 » 31 sie 2012, o 09:52

Witam ;-)
Poniewaz chce niedlugo albo nawet jutro :-P zalozyc elektryczne szyby w aucie, a pierwszy raz to bede robic :hyhy: mam pytanie/prosbe co do identyfikacji wtyczek wiazki ktora sie wsadza pod deske rozdzielcza, tak wiec:
Mam wiazke od 5D :-P full opcja wiec ciac jej zal :-P
1. czy to jest zasilanie el szyb ?? w wiazce gdzie mialem same el. lustra nie bylo takiej wtyczki, gdzie to wsadzic ??

2. domyslam sie ze to masa :-P wiec wpiac ja w te rozete nad gniazdem od drzwi ??

3. do czego sluza te dwie wtyczki, one sa mniej wiecej na srodku, jedna na pewno jest odpowiedzialna za sterowanie szybami tylnimi (bo wiazka z 5D) a druga ??

4. To sa na pewno pierdoly ktore sie wpina w kolorowe gniazda przy skrzynce bezpiecznikow ??

5. To jest na dalekim koncu wiazki, czy to jest wiazke od centralnego zamka ??

I jeszcze jedna taka rozkminka !!
Dostalem dwa mechanizmy el. szyb

A wlasciwie 1,5 plus caly manualny, gadalem z uzytkownikiem forum od ktorego zakupilem owy "zestaw" i twierdzi ze idzie przelozyc silnik, moglbym prosic o jakas instrukcje ?? :hyhy: bo te linki tam sa i takie tam, a ja za bardzo nie wiem co jest 5 :-P
dzieki, pozdrawiam :super:
R.I.P Mystic B. [*]
BartheZz_3
Members

Rocznik: 95
Silnik: 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Identyfikacja wtyczek!!

Postprzez Gofer » 31 sie 2012, o 16:35

1. Wpinasz w skrzynkę w czerwone gniazdo , tam gdzie zawsze jest plus bez kluczyka .
2. Tak jest . Rozeta
3. Jedna wtyczka tak jak piszesz szyby tył , druga to instalacja do głosników w drzwiach .
4. szara i zielona to kolorowych gniazd niekoniecznie w skrzynce bezpieczników , mogą być z lewej strony kiery , widoczne po wyjęciu budzika . Biała do dyndajacego za skrzynką kabla z pasującą do niego końcówką. Żółta to chyba wyłączniki oświetlenia w drzwiach .
5. Czarna kostka do pompki w bagazniku + masa do karoserii . Czerwona ??? Jakaś samoróbka
Rozkminka . Tylny silnik do przedniego mechanizmu nie pasuje . Tym bardzej na korbę .
Gofer
Gaduła

Postprzez BartheZz_3 » 1 wrz 2012, o 13:05

Tak wiec kolegó patrząc na zdjęcia sugerujesz ze mechanizmy umrę kupiłem sa na tylne drzwi ?? :-o
R.I.P Mystic B. [*]
BartheZz_3
Members

Postprzez Gofer » 2 wrz 2012, o 11:22

BartheZz_3 napisał(a):sugerujesz ze mechanizmy umrę kupiłem sa na tylne drzwi

Sorki , spojrzałem na małą prawą fotkę .
Na obu zdjęciach są mechanizmy przednie .

Na obu fotkach masz chyba mechanizmy z lewych drzwi?
Gofer
Gaduła

Postprzez BartheZz_3 » 3 wrz 2012, o 08:46

Gofer napisał(a):Na obu fotkach masz chyba mechanizmy z lewych drzwi?

No wlasnie tez sie nad tym zastanawiam :-/ bo jak by ich nie obrocic to sa takie same, a to raczej nic dobrego nie wrozy... ale nawet jesli to sa dwa przednie takie same, to cena za jaka kupilem to cena jednego mechanizmu, wiec jak dla mnie pol biedy :wstyd: o ile dzialaja, bo widze ze kolega luki19ns troche w konia mnie zrobil :-/ dzieki wielkie Gofer :ok:
Tylko wytlumacz mi gdzie jest w skrzynce te gniazdo ze stalym plusem :wstyd: po prawej stronie na gorze patrzac przodem do bezpiecznikow ?? bo tam mam chyba cos w tym guscie podlaczone :-P
R.I.P Mystic B. [*]
BartheZz_3
Members

Postprzez Gofer » 3 wrz 2012, o 09:31

BartheZz_3 napisał(a):po prawej stronie na gorze patrzac przodem do bezpiecznikow

Tak jak piszesz, na foto z linku fajnie widać . Dajesz w czerwone gniazdo .
Gofer
Gaduła

Postprzez BartheZz_3 » 3 wrz 2012, o 11:54

Bardzo przydatne :-P jednak tez cos tam wiem :-D w razie watpliwosci bede jeszcze sie odzywac :-D
R.I.P Mystic B. [*]
BartheZz_3
Members

- - -

Powrót do Elektryka