Instalacja El.Lusterek - Potrzebna pomoc

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez wrubson » 13 kwi 2012, o 18:38

Witam potrzebuję koledzy pomocy odnośnie instalacji elektrycznych lusterek ponieważ nie znalazłem nigdzie odpowiedzi na dręczące mnie pytania zwracam się z prośbą do was. Więc posiadam w golfie fabryczny centralny zamek + el. szyby i chcę dołożyć el. lusterka posiadam taką o to instalację jak na foto po niżej:

Obrazek

Ku mojemu zdziwieniu z instalacji nie wychodzą zadne przewody pod skrzynkę bezpieczników, po za dwoma przewodami Czarnym z baiałym paskiem i białym i teraz moje pytanie.

Czy wiązka jest zasilana instalacją drzwi tzn jeżeli posiadam w drzwiach instalację pod full elektrykę to wystarczy że wpinam instalację lusterek tylko i wyłącznie w przelotki słupków i lusterka już śmigają? za co odpowiedzialne są przewody o których pisałem wyżej jest to pin 4 i 5 we wtyczce foto niżej i ostatnie pytanie który pin w kostce jest od podświetlania guziola lusterek. Z góry dziękuję za pomoc

Obrazek

Obrazek
wrubson
Czytacz

Postprzez Gofer » 14 kwi 2012, o 12:16

Po jasnego gwinta zakładasz drugi temat zamiast ciągnąć poprzedni ?

wrubson napisał(a):po za dwoma przewodami Czarnym z baiałym paskiem i białym i

Czarny z białym paskiem to plus po zapłonie , biały to plus do podgrzewania luster .

wrubson napisał(a):który pin w kostce jest od podświetlania guziola lusterek

Podświetlenie guziola od luster jest brane od podświetlenia wyłączników szyb .
Gofer
Gaduła

Postprzez wrubson » 14 kwi 2012, o 12:54

Dziękuję za pomoc temat ogarnięty do usunięcia
wrubson
Czytacz

- - -

Powrót do Elektryka