Jak podłaczyć światła dzieenne

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez prezesik » 18 lut 2011, o 03:54

Dedykowane do MK3 wyglądają ładnie :) dlatego nie chciałem halogenów p.mgielnych, bo używa się ich raz na ruski rok, bardziej przydatne dla mnie były dzienne.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
prezesik
Members

Postprzez gello1 » 18 lut 2011, o 09:23

wg mnie te dedykowane swiatla w miejsce halogenów to troche antyk i dodatek z lat kiedy golf 3 byl powaznym cenionym autem.
Ale ma to sie nijak do jakości świecenia jak za taką cenę. Z bliska widać że to taki bajer swiecący w dodatku na żółto.
Może z bliska jeszcze coś widać, ale w słoneczny dzień na drodze może okazać się za slabe.
gello1
Gaduła

Postprzez prezesik » 16 maja 2011, o 19:18

gello1 napisał(a):wg mnie te dedykowane swiatla w miejsce halogenów to troche antyk i dodatek z lat kiedy golf 3 byl powaznym cenionym autem.
Ale ma to sie nijak do jakości świecenia jak za taką cenę. Z bliska widać że to taki bajer swiecący w dodatku na żółto.
Może z bliska jeszcze coś widać, ale w słoneczny dzień na drodze może okazać się za slabe.

oj kolego mylisz się. Te światełka w dzień są o wiele lepiej widoczne niż niejedna soczewka w nowych autach.
Żółta poświata to tylko tak na zdjęciu wygląda, w rzeczywistości świeci mocniej, podłączyłem je poprzez przekaźnik do akumulatora, więc na żarówkę płynie 14V i świeci mocniej niż na 12V - na takiej samej zasadzie zakładane są dodatkowe przekaźniki na światła mijania i drogowe w celu zwiększenia intensywności świecenia.

[ Dodano: 2011-05-16, 19:18 ]
Odświeżę temat nt. Świateł dziennych - właśnie znalazłem komplet na allegro:

http://moto.allegro.pl/vw-golf-iii-kier ... 76679.html
prezesik
Members

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Elektryka