Jak położyć nowe przewody głośnikowe radio-głośnik?

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez Dawko » 7 lut 2014, o 18:38

Witam. Tak jak w temacie dzisiaj położyłem nowe przewody głośnikowe z radia do głośników w podszybiu i drzwiach po prawej stronie. Ale po lewej nie mam pojęcia jak tam dojść.
Po prawej poszło bez problemów na sposób, żeby nowy kabel przywiązać do starego i podciągnąć. Niestety po lewej stronie jeden kabel był już urwany a drugi (od podszybia) zaginął w akcji :D
Czy ktoś wie jak, którędy poprowadzić kable od radia do głośników po lewej stronie w drzwiach i podszybiu bez rozkręcania całej deski rozdzielczej?

Już jeden zatrzask od tej kratki co trzyma kable nad pedałem sprzęgła mi się ułamał i nie chce więcej szkód narobić. A tak apropo tego, to zostaje tylko wymiana na nową kratkę (jeśli w ogóle dostane) czy można to jakoś podreperować?

Jak zwykle mile widziane fotki, bo jestem wzrokowcem :)

Z góry dziękuje za wszelkie starania :)

Pozdrawiam
Dawko
Czytacz

Postprzez KrOlikkk » 7 lut 2014, o 18:48

odkrec licznik i kable bedzie ci latwo puscic z radia za licznikiem do glosnika w desce i mozesz sobie puscic kabel w strone skrzynki bezp i a pozniej kolo skrzynki przez przelotke w slupku i do drzwi
KrOlikkk
Badacz tematu

Postprzez Radi » 7 lut 2014, o 19:43

Dawko, jeśli ma to być profi zrobione to nie wiem jak chcesz to zrobić bez odkręcania czegokolwiek. Do dwóch kabli nie trzeba zaraz ściągać całej dechy, ale kilka plastików trzeba odkręcić żeby mieć jako taki dostęp.
Radi
Members

Rocznik: 93
Silnik: 2.8 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

- - -

Powrót do Elektryka