Jak wyłączyć otwieranie szyb kluczykiem?

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez kimz » 17 lut 2013, o 12:02

Siemka, wkurza mnie to że jak przytrzymam kluczyk to mi szyby sie opuszczają
Chce odłączyć samo otwieranie ( zamykanie ma zostać ) z tego co sie dowiedziałem jest to niby szary przewód od centralki ale nie mam pewności :-(
Przez to tez nie mogę włączyć domykania z pilota bo za każdym razem wszystkie szyby idą odrazu w dół przy otwieraniu auta..
kimz
Gaduła

Re: Jak wyłączyć otwieranie szyb kluczykiem?

Postprzez killah » 17 lut 2013, o 12:11

kimz napisał(a):Siemka, wkurza mnie to że jak przytrzymam kluczyk to mi szyby sie opuszczają
Chce odłączyć samo otwieranie ( zamykanie ma zostać ) z tego co sie dowiedziałem jest to niby szary przewód od centralki ale nie mam pewności :-(
Przez to tez nie mogę włączyć domykania z pilota bo za każdym razem wszystkie szyby idą odrazu w dół przy otwieraniu auta..

a właśnie nie przez to tylko przez to że żeś dupa i ustawiłeś sygnał na 3.5 sekundy w sterowniku. Więc nie zganiaj na opcję komfort który jest świetną rzeczą.

tak więc myk myk do auta; dokopać się do sterownika centralki i usawić zworkę na 0.5 sec sygnał.
killah

Postprzez kimz » 17 lut 2013, o 12:39

Hah :) pilot do centralnego założyłem prawie rok temu :D więc raczej nie jeżdze tak od tego czasu że przy otwieraniu z pilota mi sie szyby otwierają na max nie ? mam od początku ustawione 3.5s ale tu szyby sie wogóle nie zamykają . Dopiero na 0.5s ale wtedy przy otwieraniu ida na max w dół .. Ale bardziej mi chodzi oto jednak jak to wyłączyć
kimz
Gaduła

Postprzez killah » 17 lut 2013, o 13:01

masz ustawić 0.5 nie 3.5. domykanie szyb z pilota to osobna sprawa i centralka musi być wyposażona w 20 sec sygnał który się podłącza pod szary kabel. Najczęściej centralki podają na tym kanale minus więc trzeba jeszcze zrobić przeżutnik.
killah

Postprzez kimz » 17 lut 2013, o 21:48

Ale 3.5 jest do pneumata a 0.5 do elektryka
kimz
Gaduła

Postprzez killah » 17 lut 2013, o 22:13

kimz napisał(a):Ale 3.5 jest do pneumata a 0.5 do elektryka

w golfie ustawia się 0.5.... wystarczy taki sygnał by pompka domknęła drzwi. Opcja komfort też działa na tych kablach do zamykania i otwierania i jak tam pojawia się za długi sygnał to otwierają się i zamykają szybki.

myślisz że jak działa domykanie/otwieranie szyb z kluczyka. trzymasz kluczyk przekręcony to podajesz ciągłego plusa na zamknij lub otwórz.
killah

Postprzez kimz » 17 lut 2013, o 22:20

dobra koniec tematu bo po 1 kolego mnie nie rozumiesz a po 2 piszesz nie na temat
nie rób ze mnie głupka wiem jak działa domykanie szyb ... :ok:
a pozatym już ogarnołem temat i jest już ok :-)
kimz
Gaduła

Postprzez killah » 17 lut 2013, o 22:40

dobrze że tobie jako jedynemu na forum działa otwieranie z 3.5 sekundowym impulsem.

może po prostu twój biedny golf ma dokładany central z alledrogo? wtedy będzie pneumat XD

nie ma to jak spróbować pomóc typowi i spotkać się z taką reakcją. priceless.
killah

Postprzez kimz » 17 lut 2013, o 23:36

Ahhh oczywiście :D co innego mogłeś napisać czeba swoje 5 gr dodać nie ?
czyli rozumiem że Ty masz siłowniki elektryczne mhmm kurde nie spotkałem sie jeszcze z takimi z golfie :C chyba że masz customowe to pewnie z alledrogo 'XD'

Sory ale zapytałem czy idzie odłaczyć opcje 'opuszczania szyb kluczykiem' a Ty mi piszesz że jestem dupa i mam źle ustawioną zworke co nie ma z tym nic wspólnego to jakie mam mieć do Ciebie podejście ?
kimz
Gaduła

Postprzez Paweu » 18 lut 2013, o 00:19

Mam zamknąć czy chcecie sobie jeszcze podyskutować ?
Paweu
Members

Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Postprzez kimz » 18 lut 2013, o 11:28

O prosze mody sie wreszcie pojawiły na forum :D
Proszę o zamkniecie a potem > kosz .. Dziekuje.
kimz
Gaduła

Postprzez Paweu » 18 lut 2013, o 14:09

kimz napisał(a):Proszę o zamkniecie a potem > kosz .. Dziekuje.

Jak pan sobie życzy. ;-)
Zamykam.
Paweu
Members

Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

- - -

Powrót do Elektryka