Jak zaprogramować szyby??

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez amadian » 10 kwi 2012, o 17:51

Witam, niedawno wymieniłem prowadnice szyby od strony kierowcy. Gdy go kupowałem szyba już nie działała. Teraz działa ale na odwrót. Zamiast opuszczać to się pod nosi i na odwrót. Dzieje sie tak zarówno z przycisków na drzwiach jak i z kluczyka. Gadalem ze szfagrem który jest dobrym mechanikiem ale niestety własnie jest w anglii i jedynie co to moge z nim na skypie pogadać. Powiedział że to kwestia zaprogramowania, ze mam przekręcic kluczyk w stacyjce i ze dwa razy podnieść szybę i opuscić. Próbowałem ale to nic nie daje. Prosze o pomoc jeśli ktoś też spotkał sie z tym problemem lub wie jak to zrobic.
amadian
Berbeć

Re: Jak zaprogramować szyby??

Postprzez K@mil » 10 kwi 2012, o 18:07

amadian napisał(a):Witam, niedawno wymieniłem prowadnice szyby od strony kierowcy. Gdy go kupowałem szyba już nie działała. Teraz działa ale na odwrót. Zamiast opuszczać to się pod nosi i na odwrót. Dzieje sie tak zarówno z przycisków na drzwiach jak i z kluczyka. Gadalem ze szfagrem który jest dobrym mechanikiem ale niestety własnie jest w anglii i jedynie co to moge z nim na skypie pogadać. Powiedział że to kwestia zaprogramowania, ze mam przekręcic kluczyk w stacyjce i ze dwa razy podnieść szybę i opuscić. Próbowałem ale to nic nie daje. Prosze o pomoc jeśli ktoś też spotkał sie z tym problemem lub wie jak to zrobic.

Silniki (Brose) nie podlegaja programowaniu w mk3 :)

Musisz odwrócić bieguny na silniku ... jak masz silnik ktory jest zamontowany na prowadnicy musisz odkrecić cztery sruby imbusowe i przekrecic go o 180stopni

Zaznaczone na foto na czerwono

Obrazek
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

- - -

Powrót do Elektryka