Ok, sprawdzę wszystko jeszcze raz dokładnie i jutro dam znać
[ Dodano: 2014-04-03, 00:25 ]Fakt, była to w pewnym stopniu drobnostka, z tym żeby dojść do kabla z którym jest coś nie tak musialem poświęcić pół dnia, porozkręcać wszystko, sprawdzić bo kurde nigdzie nie zauważyłem defektu, aż w końcu dopatrzyłem się jakiegoś sztukowanego kabla, który mi nie pasował. Oczywiście zrobiłem to tak jak być powinno i teraz działa. Tylko zastanawia mnie to dlaczego do tej pory z tym sztukowanym kablem było tak wszystko dobrze, tylko teraz mu coś odbiło, powiem więcej. Zauważyłem ten kabel już pod koniec roboty przez w sumie przypadek (mimo, że sparawdzałem wszystko...) i wymieniłem go ponieważ... Mi się najzwyklej nie podobał
Nie było widać, że coś z nim jest nie tak i w innym przypadku bym go zostawił, a problem nadal by istniał
Teraz dopatrzyłem się kolejnego problemu:
Otóż mam włącznik do halogenów w plastiku obok przycisku grzania tylniej szyby. Kable są poprowadzone tam gdzie być powinny halogeny i teraz... Gdy włączam pstryczek od halogenów i obojętnie czy włącze światła postojowe, czy normalne to prąd jest. Gdy go wyłączę to prądu nie ma, chyba normalne. Ale gdy do końcówek kabelków przykładam żarówkę przy włączonym pstryczku to się nie świeci. Sprawdzałem wszystkie żarówki, sprawdzałem miernikiem prąd, wszystko niby kurde jest ok, ale żarówka się nie świeci.
Co może być nie tak?