Kilka problemów z elektryką

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez piotrek1692 » 12 sie 2012, o 23:41

Witam, mam problem, a mianowicie nie działa mi szyberdach w moim autku, nie słychać przekaźnika, i nie ma żadnej reakcji jak wciskam przycisk odsuwania szyberdachu, to problem numer 1.

Drugim problemem jest to, że nie wiem dlaczego nie działają mi głośniki poza lewym na podszybiu (łącznie mam ich 6:2 na podszybiu, 2 w przednich i 2 w tylnich drzwiach).
Wszystko do dziś chodziło elegancko, i nagle coś się stało, że głośniki umilkły, nie tylko na oryginalnym radiu, lecz na innym Blaupunkta też tylko działa jeden, w elektryce nic nie dotykałem, nic poza odpięciem kostki ISO nie było z kablami robione, stało się to nagle na oryginalnym radiu.

Pozdrawiam
VW Golf 3 1.6 (55 kW) KAT
piotrek1692
Czytacz

Postprzez michaal » 13 sie 2012, o 08:59

Co do szyberdachu ściągnij zaślepkę od silnika i zobacz czy masz podłączone kable. Jak wszystko będzie dobrze podłączone należałoby sprawdzić czy dochodzi ci do wtyczki napięcie. Jak nie sprawdzenie bezpieczników. Szyberdach można otworzyć ręcznie za pomocą klucza znajdującego się na silniku szyberdachu.
Możliwe że ktoś odpiął szyberdach, bo ma pękniętą prowadnicę.
michaal
Badacz tematu

Postprzez piotrek1692 » 13 sie 2012, o 10:00

Kabel był odłączony, po podłączeniu słychać tykanie przekaźnika, ręcznie otwierać daje radę, a jak mam sprawdzić te prowadnice?
VW Golf 3 1.6 (55 kW) KAT
piotrek1692
Czytacz

- - -

Powrót do Elektryka