Kilka pytań odnoście podłączenia centralnego zamka

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez kris9511 » 23 kwi 2014, o 21:32

Witam wszystkich. Chciał bym podłączyć siłownik centralnego zamka do klapy bagażnika żeby ona odskoczyła po przyciśnięciu guzika, siłownik mam już założony lecz nie wiem pod co go podłączyć. Centralny zamek mam firmy Master Car Prestige Lock są w nim dwa wyjścia na siłownik klapy bagażnika jeden jedno przewodowy drugi dwu przewodowy. Schemat: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/06f ... bd658.html , teraz pytanie brzmi jak go podłączyć?
Drugie pytanie czy mogę wszystkie masy czyli przewody czarny, biały i brązowy mogę połączyć razem ?

Z góry dziękuje za odpowiedzi :)
kris9511
Berbeć

Postprzez prezesik » 23 kwi 2014, o 22:04

Do klapy wystarczy siłownik typu slave z dwoma przewodami. Jeden przykręcasz do masy, a drugi poprzez przekaźnik do przycisku chwilowego, którym będziesz otwierał klapę.
prezesik
Members

Postprzez kris9511 » 23 kwi 2014, o 22:15

Dzięki za od siłownik mam zamontowany dwu przewodowy ale czy muszę przekaźnik do tego stosować osobny ? w instrukcji jest napisane " przycisnąć przycisk klapy bagażnika przez 3 sek. aby uruchomić " i do którego wyjścia podłączyć ?
kris9511
Berbeć

Postprzez prezesik » 24 kwi 2014, o 11:40

Musisz to podłączyć poprzez przekaźnik niestety. Ja mam u siebie z pilota otwieranie 3sek oraz dodatkowy przycisk w desce.
prezesik
Members

Postprzez kris9511 » 24 kwi 2014, o 20:11

Czyli reasumując wystarczy że zakupie prosty przekaźnik z 4 nóżkami i podłącze sterowanie pod różowy kabelek według schematu i powinno zadziałać tak ? :)
I jeszcze pytanie dot. tej masy o którym wspomniałem w pierwszym poście ? Dobrze myślę ? te 3 kabelki razem muszą być połączone tak ?
Z góry dzięki :)
kris9511
Berbeć

- - -

Powrót do Elektryka