[Golf 3] Klakson nietypowo trąbi

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez duszekwg » 3 lis 2012, o 19:33

Witam,
mam dość nietypowy problem w moim Golfie, który niedawno kupiłem :) Przy kupnie nie zauważyłem, że brakuje jednego bezpiecznika (nr.13 - 10A), jadąc samochodem miałem sytuacje która aż prosiła się o korzystanie z klaksonu, niestety mogłem sobie naciskać a tu cisza. Pomyślałem że przyjadę to sprawdzę w czym rzecz. Poczytałem troszkę tutaj na forum, braki w bezpiecznikach uzupełniłem, pierścień na kierownicy nasmarowałem i popsikałem WD-40 no i próba. Działa! :) Wszystko fajnie, ale dość nietypowa anomalia zaczęła się, gdy włączyłem światłą i zamknąłem drzwi, wtedy klakson zaczął trąbić sam O.o Takimi jakby seriami, po trąbił chwile, pozniej cisza, za chwilkę znowu. Nie bardzo wiem co może być tego przyczyną więc bezpiecznik 13 wyciągnąłem i póki co jeżdżę bez. A z tego co czytałem na jednym bezpieczniku jest klakson i wentylator chłodnicy :kwasny:

Co może być, albo gdzie szukać przyczyny tego problemu? :/
A jeśli chodzi o ten miedziany(?) pierścień za kierownica co tam jest styk, to on ma być dociśnięty? Bo szurał trochę nim go posmarowałem.

Pozdrawiam :)
duszekwg
Berbeć

Postprzez Zico63 » 3 lis 2012, o 20:15

Kolega ma fabryczny alarm - dioda w oprawce w drzwiach kierowcy? Bo w Golfie alarm fabryczny nie ma syrenki a sygnał dźwiękowy, identyczny jak główny - ale jednak nie ten sam. Więc to może alarm się wzbudził?
Zico63
Members

Postprzez duszekwg » 3 lis 2012, o 22:01

Sprawdzić nie zaszkodzi :) Spróbuje na dniach odłączyć kostkę od alarmu i wtedy włożyć bezpiecznik (nr.13) i przetestować.

Tak przy okazji, gdzie mniej więcej dostanę się do alarmu? :-D
duszekwg
Berbeć

Postprzez Zico63 » 4 lis 2012, o 15:11

W TYM temacie jest wszystko.
Zico63
Members

- - -

Powrót do Elektryka