klakson

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

klakson

Postprzez kowalajnen16 » 1 maja 2014, o 20:29

Witam mój problem polega na tym ze klakson nie działa ,zrobiłem w tym kierunku kupiłem klakson bo stary nie działał wymieniłem bezpiecznik sprawdziłem sprezynki czy stykaja z masa w kierownicy bo mam ta z dwoma włacznikami i nadal nic nie działa ,moze ktos miał podobny problem gdzies przetarty kabel czy jak ?
kowalczyk
kowalajnen16
Berbeć

klakson

Postprzez k-m-r1 » 1 maja 2014, o 20:37

sprawdz przejscia miernikiem
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Postprzez kowalajnen16 » 1 maja 2014, o 20:44

k-m-r1 napisał(a):sprawdz przejscia miernikiem

sprawdzałem przy klaksonie czy jest to pokazuje 0,02 itp taki bładzacy prad
kowalczyk
kowalajnen16
Berbeć

Postprzez Pro100 » 1 maja 2014, o 23:10

A sprawdzałeś tą "blaszkę" która wychodzi z manetek i styka się z kierownicą od spodu? U mnie klakson właśnie nie działał bo na kierownicy w miejscu styku zebrał się brud.
Pro100
VIP

Rocznik: 93
Silnik: R32
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez kowalajnen16 » 2 maja 2014, o 00:16

Pro100 napisał(a):A sprawdzałeś tą "blaszkę" która wychodzi z manetek i styka się z kierownicą od spodu? U mnie klakson właśnie nie działał bo na kierownicy w miejscu styku zebrał się brud.

jutro zobacze ta blaszke od spodu i zobaczymy.

[ Dodano: 2014-05-02, 16:59 ]
Pro100 napisał(a):A sprawdzałeś tą "blaszkę" która wychodzi z manetek i styka się z kierownicą od spodu? U mnie klakson właśnie nie działał bo na kierownicy w miejscu styku zebrał się brud.

Blaszki ok pradu nie ma nigdzie ;/ moze zrobie zdj bezpieczników to pomoze bo chyba to jest przyczyna te duze bezpieczniki kwadratowe moze sa pomieszane ,bo ja kupiłem ten samochód bez klaksonu i co zastałem to zaizolowane kable od klaksonu nie podłaczone .

Po analizie wychodzi ze nie ma przekaznika r11 to chyba bedzie przyczyna ktos wie jaki nr kupic zeby dobry był ?
kowalczyk
kowalajnen16
Berbeć

- - -

Powrót do Elektryka