Kłopoty z centralnym

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Kłopoty z centralnym

Postprzez maniekreal » 27 paź 2011, o 07:17

Witam serdecznie wszystkich. Chciałbym dzisiaj prosić o pomoc w temacie centralnego zamku. Jestem posiadaczem golfa 3 rok 1995 w którym jest zamontowany centralny zamek na pilota. Mój problem wynika z tego że jak wysiadam z auta to muszę odczekać około 10 sekund z otwartymi drzwiami by później jak zamknę drzwi od samochodu i nacisne alarm na pilocie mógł się uzbroić. Jak tej czynności nie zrobię i odrazy "czasnę" drzwiami i nacisnę pilota to centralny się nie uzbraja. Jaka może być tego przyczyna?? jak można to jakoś wyregulować bo jest to dość uciążliwe w codziennej jeździe a poza tym dość dziwnie wygląda jak za każdym razem czekam z otwartymi drzwiami by upłynęło te "cenne" sekundy. Dziękuję za wszelkie informacje i pozdrawiam wszystkich.
maniekreal
Berbeć

Kłopoty z centralnym

Postprzez szkura » 27 paź 2011, o 18:55

Jaki centralny?
Jaki alarm?
Silnik 1.8 mała ale na full szprycy jest
I zazdrości wioska cała jak zajeżdżam pod GS
szkura
Czytacz

Postprzez maniekreal » 28 paź 2011, o 08:05

Szczerza to nie wiem jaki to alarm i centralny. Podobno seryjnie montowany w golfie. Mój golf jest z 1995 wersja Europe 1.6 cl. Podaję zdjęcie pilota do centrolnego może on pomoże w identyfikacji tego alarmu. Obrazek
maniekreal
Berbeć

Postprzez pablomed » 28 paź 2011, o 11:13

Pilot ze swoim sterownikiem jest dokładany, fabrycznych nie było, jesli nie znajdziesz centralki i nie dowiesz się jej marki to pomocy nie otrzymasz, bo potrzeba znaleźć instrukcję i schemat w necie. Zwykle jest umieszczona gdzieś nad skrzynką bezpieczników, czasem koło pompki zamka centralnego w bagaźniku.
Centralny zamek - jeśli jest oryginalny to jest to tzw zamek pneumatyczny: jest do niego pomkpka pod prawa tylną lampą w pudełku styropianowym zobacz sobie. Dokładane zamki mają siłowniki elektryczne i robią "zgrzyt" w czasie działania
pablomed
Members

Postprzez maniekreal » 28 paź 2011, o 14:54

Witam ponownie. Byłem w samochodzie i porobiłem zdjęcia i miejsca gdzie są bezpieczniki i w bagażniku oraz kopułki koło silnika w którym podobno się przekręca kluczykiem dołączonym do alarmu by wł/wył sygnał dźwiękowy przy uzbrajaniu i rozbrajaniu alarmu. Nadal nie wiem co robić ze swoim problemem i bardzo proszę o pomoc. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

[ Dodano: 2011-10-30, 07:40 ]
Nadal proszę o jakieś podpowiedzi co mogę zrobić z tym problemem.Dziękuję z góry.
maniekreal
Berbeć

Postprzez pablomed » 30 paź 2011, o 11:26

ostatnia fotka dowodzi że masz centralny fabryczny pneumatyczny. Pilot który masz steruje zamkiem za pośrednictwem własnego sterownika, jest to czarna skrzyneczka wielkości pudelka papierosów. 4-ta fotka pokazuje syrenkę od alarmu. Bywają syrenki ktore sa łącznie z całym sterownikiem w jednym pudełku być może to taka est ale nie wiem po zdjęciu. Krotko pisząc : póki nie odnajdziesz sterownika i jego nazwy dalsze twoje pytania nie mają sensu. Szukaj NAD skrzynką bezpieczników
pablomed
Members

Postprzez maniekreal » 30 paź 2011, o 17:46

Dodaje jeszcze parę zdjęć które dzisiaj zrobiłem pod kierownicą bo naprawdę jestem ciemny gdzie można znaleźć ten diabelski alarm w samochodzie. Proszę o podpowiedzi gdzie może być jeszcze umieszczona ta "kostka" Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
maniekreal
Berbeć

Postprzez pablomed » 30 paź 2011, o 21:52

zdaje mi się że na drugiej fotce widać u góry jej wystający brzeg,
pablomed
Members

Postprzez maniekreal » 31 paź 2011, o 13:10

Byłem w samochodzie i niestety ale to nie alarm :-( . Nie wiem gdzie go już szukać.
maniekreal
Berbeć

- - -

Powrót do Elektryka