Moderator: Moderator
Staury napisał(a):Czy w ogóle ktoś kiedyś zakładał MFA do 1z ?
Staury napisał(a):1. Jak rozpoznać wiązki MFA, czym one się różnią od zwykłych.
Staury napisał(a):2. Czy wiązki MFA (licznika) są inne w sensie czy od licznika z benzyny pasują do licznika z diesla
Staury napisał(a):3. Mam silnik 1Z 90KM moja skala na liczniku kończy się na 200, mogę kupić licznik taki jak na tym foto o takim numerze ale jest on chyba od silnika 110KM. Czy będzie on u mnie działał sprawnie i nie okłamywał ?
Staury napisał(a):4. Zależy mi głównie na spalaniu, czy jak nie podłącze od razu czujnika temperatury zewnętrznej i czujnika oleju to będzie coś się działo ? Czy tylko będzie mi pokazywało zera.
Staury napisał(a):Ten licznik mam do kupienia na szrocie jak sprawdzić ten numer wgsz.
haasiu@o2.pl napisał(a):CYFROWY OBROTOMIERZ
Wciśnij przycisk do kasowania kilometrów i go trzymaj. Następnie włącz,
wyłącz i ponownie włącz zapłon. Teraz zwolnij przycisk do kasowania
kilometrów. Pojawi się cyfra "1". Przyciskaj przycisk do kasowania
kilometrów aż pojawi się cyfra "7". Uruchom silnik.
DOKŁADNY PRZEBIEG
Wszystko jak wyżej, ale wybierz cyfrę "5" lub "6" (zależnie od producenta
licznika).
KASOWANIE INSPEKCJI OLEJOWYCH
Wciśnij przycisk do kasowania kilometrów i go trzymaj. Następnie włącz i
wyłącz zapłon. Zwolnij przycisk. Wciskając przycisk do kasowania kilometrów
wybierz inspekcję, który plus minus; chcesz skasować. Wciśnij i przytrzymaj przycisk do
ustawiania zegara aż do momentu pojawienia się "----".
Tryb wywoływany na lewym wyświetlaczu przebiegu:
1. Distance Pulse Number - 3735 wszystkie kraje z wyjątkiem USA i GB
2. Kod kraju - 1 wszystkie poza USA i GB
3. Speedometer/Tach - nie używany do diagnostyki
4. Liczba cylindrów
5. Test segmentów wyświetlacza
6. Impuls z prędkościomierza (czujnik prędkości) - 4 impulsy na jeden obrót koła
7. Obroty silnika/min.
8. Wersja programu - opis jak dla pozycji 3
Staury napisał(a):Jaki licznik ty zastosowałeś, miał taką samą skalę jak oryginalny ? Czy tez kończył się na 220?
porównując tę tabelkę ab Modelljahr 95 (Tacho ab 0 Km/h) to 1z ma ten sam numer WGSZ co afn, bo podejrzewam ze ten licznik jest właśnie z AFN, no to chyba w weekend zajmę się komputerkiem w mojej golfinie
Staury napisał(a):Czy te kable mi wystarczą ?
Staury napisał(a):Czy czegoś jeszcze brakuje oprócz licznika ?
Staury napisał(a):I jeśli one są do benzyny to dokładam jeszcze tylko jeden kabel świec i będzie git ?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości