Kontrolka ciśnienia oleju 1.8 ABS

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez jjacekk12 » 28 mar 2012, o 21:57

Dzisiaj miałem problem ze swoim mk3 a dokładnie jest sprawa z kontrolką ciśnienia oleju :kwasny: nieważne jaka temperatura jakie obroty a się oświeca kontrolka albo na chwilkę i zaraz zgaśnie albo do czasu jak wyłączę zapłon i ponownie włączę. czujniki ok instalacji git olej nowy(niecałe 200km zrobione), ciśnienie oleju i filtr oleju również jaka może być przyczyna?
Mój Golfik http://www.golf3.pl/topics2/moj-golfik- ... t35052.htm

Obecnie Passat B5 1.9 TDI Na Sterydach:D
jjacekk12
Badacz tematu

Postprzez Sekate » 28 mar 2012, o 22:40

Zerknij poziom oleju, w byłej polówce mi uciekł i zaczęła kontrolka piszczeć i się świeci.

Problemem może być również wilgoć w aucie. W swoim golfie i byłej polówce miałem podobnie, tyle że jeszcze paliła się kontrolka od wody. Auto na słoneczko, uchylić obie szyby i niech tak stoi cały dzień.
Sekate
Badacz tematu

Postprzez jjacekk12 » 28 mar 2012, o 23:08

Sekate napisał(a):Zerknij poziom oleju, w byłej polówce mi uciekł i zaczęła kontrolka piszczeć i się świeci.

Problemem może być również wilgoć w aucie. W swoim golfie i byłej polówce miałem podobnie, tyle że jeszcze paliła się kontrolka od wody. Auto na słoneczko, uchylić obie szyby i niech tak stoi cały dzień.

Stan oleju ok i jeżeli chodzi o wilgoć w samochodzie to na pewno nie bo samochód stał jakieś 3 miesiące w ogrzewanym garażu i co najlepsze przepalałem go co 3 dzień i był spokój

Ale Dzięki Sekate za info :ok:

jjacekk12
Badacz tematu

Postprzez Sekate » 29 mar 2012, o 15:12

Konkretnie nie wiem co to może, być więc strzelam. Bardziej mi chodzi o wilgoć w środku, bo co z tego, że garaż ogrzewany jak szybki nie otwarte ;) Może zmyślam :P

Przyjrzyj się olejowi, może jest biały. Powodem może być jeżdżenie na krótkich dystansach, przez co olej się nie zdąży nagrzać.
Sekate
Badacz tematu

Postprzez jjacekk12 » 29 mar 2012, o 20:33

Sekate napisał(a):Przyjrzyj się olejowi, może jest biały. Powodem może być jeżdżenie na krótkich dystansach, przez co olej się nie zdąży nagrzać.

po wymianie oliwy to najmniej było 20km zrobione do zgaszenia samochodu więc olej zdążył osiągnąć temp. a i tak jak gdzieś się wybieram to autko pierwsze zapalam i chodzi sobie z 5 min. na wolnych obrotach i dopiero jadę. Olej jest taki jak wlałem nowy nic biały... Sekate Dzięki za pomoc :ok: Dzisiaj 2 raz przepatrzyłem całą instalację na motorku i dopatrzyłem 2 zagiętych kabelków które wcześniej nie zauważyłem jak na razie nic się nie dzieje po zrobieniu ich ale wolę :cisza: (odpukać) :hyhy: zobaczymy co pokaże na trasie jutro do krakowa myślę że nie będzie niespodzianki :lol:

jjacekk12
Badacz tematu

- - -

Powrót do Elektryka