Kontrolka hamulca ręcznego

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez Rafit » 8 gru 2009, o 15:47

PiJey88 napisał(a):ja mam tak samo, tyle ze mi świeci jak przyśpieszam, lub przeciągam obroty,

Mam dokładnie taką samą sytuacje aktualnie. Mówisz, że miałeś to sprzężone z klockami ? Ja mam zwykłego CL z 1992 roku i nie wydaje mi się, aby był tam czujnik zużycia okładzin ale może się mylę? Będę musiał z ciekawości zerknąć czy mam tam jakiś czujnik :-|
Rafit
Badacz tematu

Postprzez kimz » 11 lut 2013, o 13:13

Rafit napisał(a):
PiJey88 napisał(a):ja mam tak samo, tyle ze mi świeci jak przyśpieszam, lub przeciągam obroty,

Mam dokładnie taką samą sytuacje aktualnie. Mówisz, że miałeś to sprzężone z klockami ? Ja mam zwykłego CL z 1992 roku i nie wydaje mi się, aby był tam czujnik zużycia okładzin ale może się mylę? Będę musiał z ciekawości zerknąć czy mam tam jakiś czujnik :-|

Hah sory za odkop ale sprostuje wypowiedź kolegi żeby nikogo w błąd nie wprowadzać :P
Nie ma czujnika zużycia okładzin, jest czujnik w zbiorniczku płynu hamulcowego im bardziej starte klocki tym bardziej tłoczek w zacisku sie wysówa i więcej płynu wchodzi :) stąd miganie kontrolek
Ostatnio edytowano 12 lut 2013, o 14:34 przez kimz, łącznie edytowano 1 raz
kimz
Gaduła

Postprzez pablomed » 12 lut 2013, o 14:14

kimz napisał(a):Nie ma czyjnika zużycia okładzin
to znaczy? Niema ale moze być, który kabel zewrzec przy liczniku do masy żeby kontrolka nie świeciła po założeniu klocków bez czujników w miejsce takich z czujnikami opisano na każdym forum.
pablomed
Members

Postprzez kimz » 12 lut 2013, o 14:37

pablomed,
Kolega napisał że ma wersje CL za 92r a tam nie było :P
Z tego co wiem to były ( chyba ! ) tylko na wersjach US :)
kimz
Gaduła

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Elektryka