Pytanie za 3 pkt do szpeców czy seryjnie MK3 wychodziły wyposażone w tą właśnie technologie jak czujnik nie zapiętych pasów bezpieczeństwa??? pytam bo dzisiaj po kolejnym problemie z ładowanie aku przyjrzałem się dokładnie kontrolką w liczniku i zobaczyłem oczywiście nie oświeconą kontrolke ludka na fotelu w zapiętych pasach i tak pytam z ciekawości czy seryjnie nasze cacka wychodziły z tym owym wyposażeniem czy może mam licznik z jakiegos innego vaga??
hmn......a czy idzie dokladnie po naklejce w bagazniku rozszyfrowac co fabryka dala??? ogolnie cale wyposazenie??
ktos tam w temacie wspomnial ze juz nie raz widzial wlasnie kontrolki niezapietych pasow w mk3 lecz samo owego wyposazenia nikt nie widzial,czyli co kontrolki dodawane byly przez kaprys inzenierow czy jak??
maximus_spi napisał(a): czy seryjnie MK3 wychodziły wyposażone w tą właśnie technologie jak czujnik nie zapiętych pasów bezpieczeństwa???
W USA chyba prawie każdy; w Europie - znikoma ilość, na wybrane rynki.
Do "aktywacji" kontrolki, oprócz wiązki przewodów naturalnie - potrzeba przekaźnika czy raczej modułu kontrolnego o numerach VW np. 810 919 439 czy 321 919 439.
Schematy na anglojęzycznych forach VW, do znalezienia w ok. 12 sekundzie szukania...