Kostka stacyjki imobilaizer

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez Anabol » 25 lip 2013, o 21:59

witam serdecznie od pewnego czasu miałem problem z odpalaniem mojego autka , przy przekrecaniu kluczyka nie było żadnego efektu , ale gdy docisnołem kluczyk w głąb stacyjki zapalał pomyslałem że kostkke szlak trafił i wziołem się za wymiane wszystko przebiegło gładko wszystko robiłem na odłoczynych klemach , sęk w tym że kiedy wepne przewody pod kostke stacyjki imobilaizer albo całkiem gaśnie ale 2 opcja kontrolka na nim mruga tak jak normalnie wymagała by aktywacji ale gdy wkładam by go aktywować nie ma zadnego efektu i 3 opcja gdy wypinam przeowdy od kostki stacyjki imobilazier działa jak powiniem aktywuje się itp ale gdy np aktywuje go i włoże kable do kostki dioda na imobilaizerze gaśne całkowicie , prosze o pomoc
Anabol
Berbeć

Postprzez Zico63 » 25 lip 2013, o 22:15

Anabol napisał(a):że kiedy wepne przewody pod kostke stacyjki imobilaizer albo całkiem gaśnie ale 2 opcja kontrolka na nim mruga tak jak normalnie wymagała by aktywacji ale gdy wkładam by go aktywować nie ma zadnego efektu i 3 opcja gdy wypinam przeowdy od kostki stacyjki imobilazier działa jak powiniem aktywuje się itp ale gdy np aktywuje go i włoże kable do kostki dioda na imobilaizerze gaśne całkowicie ,

To nie jest fabryczna robota, wszystko zależy od tego, co tam siedzi.
Znaleźć "magiczne pudełko" tego "immobilizera", odczytać najdokładniej nazwę i typ, no i wyszukać od tego czegoś instrukcję obsługi...
Zico63
Members

Postprzez Anabol » 25 lip 2013, o 22:31

no dobrze ale to już dłuższa zabawa a co jesli robie tak odłanczam kostke aktywuje imobilaizer wkładam kostke ( mobilaizer gaśnie całkowicie ) wkladam kostke jest zapłon i cała reszta ale po przekreceniu kluczyka cisza może to wina stacyjki ? ( całości ) bo skoro jest zapłon to powinno byc ok chyba dodam jeszcze że po wyciągnieciu kluczyka nie blokuje mi się kierownica
Anabol
Berbeć

Postprzez pablomed » 27 lip 2013, o 23:38

Anabol, opisujesz nie bardzo zrozumiale, ale chodzi o to że dodatkowy immo może blokować dowolnie wybrany przez montażystę przewód elektryczny, zasilający coś bez czego auto nie odpali, więc twój opis że jest zapłon nic nie znaczy w tym wypadku
pablomed
Members

- - -

Powrót do Elektryka