Kostka stacyjki

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Kostka stacyjki

Postprzez pawel66600 » 25 cze 2012, o 22:47

Witam, szwankowała mi kostka stacyjki, kupiłem nową oryginalną VW, zamontowałem, wszystko ładnie śmiga, samochód pali itp, ale jest jedno ale Gdy miałem starą kostkę to były 2 fazy przekręcenia, czyli wkładam kluczyk i raz przekręcam mamy prąd, działa nawiew, klakson kontrolki itp, a druga to rozruch, natomiast w nowej kostce jest tak iż mam 3 fazy czyli wkładam kluczyk, przekręcam raz nie ma kontrolek, nie ma klaksonu, działa nawiew światła mijania, a jak przekręcę dalej to mam kontrolki, klakson światła, nawiew itp, a jak przękręcę dalej to jest już rozruch. I mam do Was pytanie drodzy forumowicze czy to jest normalne? Kostka ORI VW

Pozdro :mrgreen:
Szaleństwo czy głupota? Po prostu PASJA na zawsze. . .
pawel66600
Czytacz

Kostka stacyjki

Postprzez prezesik » 25 cze 2012, o 23:03

ja zmieniałem kostkę ( jakiś zamiennik ) i tez mam 3 fazy jak Ty w oryginalnej. Nawet to i dobre, bo nie musisz włączać kontrolek a zaczyna dmuchać dmuchawa :)
prezesik
Members

Postprzez pawel66600 » 25 cze 2012, o 23:18

He he :-) i pompa paliwa nie działa jak nie ma kontrolek :-) ale to dziwne jest, nie wiem czy tak powinno być bo starą kostkę miałem padniętą i jak ją wyjąłem to plastik był wyrobiony :-D a w nowej wszystko sztywno siedzi :-P miał ktoś jeszcze podobną sytuacje? :lol:
Szaleństwo czy głupota? Po prostu PASJA na zawsze. . .
pawel66600
Czytacz

- - -

Powrót do Elektryka