kreci nie odpala jest iskra gaśnie :(

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez mamczas » 16 lut 2012, o 20:35

Witam mój problem polega na tym ze samochód nie odpala dziwnie chodzi
to golf 3 1.8 adz silnik kreci rozrusznikiem ale wcale nie reaguje iskra dochodzi do kopułki i na świecach też jest próbowałem godzinę i nie odpalił dopiero holując go po jakiś 2km załapał ale zaraz zgasł po której z kolei próbie trzymając go na wysokich obrotach chodzi dziwnie ale przerywa raz za razem a nie raz przyspiesza dobrze , przy skrzyżowaniu gdy chodzi na luzie i obroty spadną to gaśnie i zaś po paru minutach odpali ale muszę jeździć z nogą na gazie żeby wysoko się silnik kręcił kopci i mocno czuć paliwo za samochodem . nie mam instalacji gazowej ;]
Proszę o szybką odpowiedz bo auto mi bardzo potrzebne co dzień robię 60km do pracy
mamczas
Berbeć

Postprzez GrZeChU91 » 16 lut 2012, o 20:39

GrZeChU91
Members

Postprzez mamczas » 16 lut 2012, o 20:56

Nie obroty tak dziwnie nie skaczą, jak 3mam go na 3000 obrotów to przerywa przygasa, ale chodzi. Dopiero jak spadnie poniżej 2000 to gaśnie.
mamczas
Berbeć

Postprzez prezesik » 17 lut 2012, o 04:45

Jeżeli iskra jest, paliwo też to tylko wina czujnika Halla lub czujnika położenia wału, one odpowiadają za moment podania iskry na świece ( wyprzedzenie zapłonu w zależności od prędkości obrotowej itp. ).
Najlepiej podłączyć pod VAG.
prezesik
Members

- - -

Powrót do Elektryka