które maty grzewcze do lusterka wybrać?

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez mazzieh84 » 7 paź 2011, o 14:23

killah, napisz jak to poskładałeś jeśli już się uporałeś
mazzieh84
Badacz tematu

Postprzez killah » 7 paź 2011, o 14:35

jak dojdą to napiszę. Porada jak wymienić maty grzewcze jest już na forum..
killah

Postprzez mazzieh84 » 7 paź 2011, o 15:09

no moje też już w drodze, może na wtorek dojdą, koniec z zgarnianiem rosy palcem o poranku :lol:

Pierwsze lusterko rozklejone, cudownie ocalałe, mata zaaplikowana, całość klei się butaprenem, czas ciągnąć kable
Ostatnio edytowano 11 paź 2011, o 15:36 przez mazzieh84, łącznie edytowano 1 raz
mazzieh84
Badacz tematu

Postprzez killah » 10 paź 2011, o 15:36

udało mi się wyciągnąć lusterko ale zobaczyłem że jeden element w środku jest pęknięty

ten biały plastik.

Obrazek

a 2ga sprawa to zawsze silniczek głośno chodzi w tym lusterku. Gdzie mogę psiknąć wd40 żeby ciszej chodził?
killah

Postprzez mazzieh84 » 10 paź 2011, o 17:10

Rozumiem że dostałeś towar i działasz, moje maty jeszcze nie doszły, mam lusterka manualne więc chyba nie pomogę, udało Ci się odkleić szkło od plastiku?
mazzieh84
Badacz tematu

Postprzez killah » 10 paź 2011, o 17:27

tak. Tapeciak i suszarka i pójdzie gładko

niestety jest problem z tymi bolcami bo mają zły rozstaw i trzeba było zrobić coś takiego:

ObrazekObrazek

Jak widać 1 bolec jest w miejscu tej blaszki która służy do tego by chyba lusterko nie było zbyt luźno czy coś. Musiałem się jej pozbyć. Przez pęknięty biały plastik lusterko chyba będzie latać luźno i będę musiał kupić na szrocie tą część. Narazie to skleiłem ale czy wytrzyma to nie wiem.

I tak wgl zauważyłem że 2gie lusterko - to które grzeje - jest już tak w 1/4 odklejone. Zauważyłem jakiś biały klej.. Chyba ktoś już kiedyś przy nim działał. Jutro je wyjmę i skleję ponownie. Kleję butaprenem
killah

Postprzez mazzieh84 » 10 paź 2011, o 17:36

killah napisał(a):niestety jest problem z tymi bolcami bo mają zły rozstaw
Ja bym je w drugą stronę dał tzn. na zewnetrzną, powinno się zmieścić, kabelki się podciągnie.
mazzieh84
Badacz tematu

Postprzez killah » 11 paź 2011, o 20:12

ogarnąłem temat.

1) plastik kupię od hansa bo teraz lusterko nie chce na maxa w prawo się obracać. Wydaje mi się że teraz też blokują kabelki ale najpirw trzeba ogarnąć to gówienko.

2) mata nowa nie grzała bo okazało się że wtyczka przy macie była tak zaśniedziała że nie przewodziła prądu. Teraz mam rozkmine czy stara mata była dobra czy była zła a to że kabel zaśniedział to przypadek losowy

3) nowa mata grzeje ale nie umywa się do tej po prawo. Co oryginalna to oryginalna
killah

Postprzez mazzieh84 » 11 paź 2011, o 21:49

No ja jestem zadowolony, jutro składam drugie lustro, instalację już podpiąłem;]

Grzane lustra zamontowane, jedno lewe jak się okazało miało grzałkę tylko nie było kabelków podpiętych, zawsze mnie ciekawił ów pasek na lusterku od kierowcy, te oryginalne grzeje się ciut wolniej niż te co podpiąłem z allegro ale daje równo po całości
mazzieh84
Badacz tematu

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Elektryka