lampa prawy tył

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

lampa prawy tył

Postprzez BoocQ » 2 maja 2013, o 12:18

witam
mam problem z światłem mijania w prawej tylnej lampie co chwile pali mi bezpiecznik a nie działa mi tylko to światło
do lampy był podłączony kabel który się przetarł nr wtyczki to sld 13 191972701 do wtyczki podchodzi czarno czerwony kabel . próbowałem zlokalizować którędy szedł rozebrałem cały tył auta i nigdzie nie ma takiego kabla przetartego prosił bym o pomoc w zlokalizowaniu jego.
BoocQ
Berbeć

lampa prawy tył

Postprzez pablomed » 2 maja 2013, o 17:28

nie rozumiem opisu napisz jeszcze raz. Bo wynika że znalazłeś przetarty kabel a teraz go nie możesz zlokalizować. Czerwono czarny jest od świateł stopu - działają? Który konkretnie bezpiecznik się pali 20 od stopu czy 7 od pozycyjnych - ten obsługuje również przednie prawe postojowe więc co z nim, też przestaje działać?
pablomed
Members

Postprzez BoocQ » 2 maja 2013, o 19:39

pali się 7 tak jak mówisz ale tylko prawy tył nie działa przód świeci cały czas
ten kabel co znalazłem był czerwono czarny z wtyczka na 1 pin http://www.worldimpex.com/parts/genuine ... 49331.html
oraz z kablem od masy przykręcanym do karoserii
BoocQ
Berbeć

Postprzez pablomed » 2 maja 2013, o 21:46

Trochę klapa z dalszymi pomysłami. Przód nie powinien się świecić po spaleniu 7, skoro świeci to wygląda na kombinacje z elektryką poprzedniego właściciela, zrobiło się jakieś zwarcie, ciężko wymyśleć mi gdzie trzeba szukać oglądać również w zakresie kabli do prawej przedniej lampy
pablomed
Members

Postprzez BoocQ » 3 maja 2013, o 01:13

no właśnie tez wymiękłem z tymi lampami zobaczymy jak czegoś nie wymyśle zostaje jakiś mądry elektronik co rozgryzie ta instalacje raz a dobrze
BoocQ
Berbeć

- - -

Powrót do Elektryka