Lampy przód

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Lampy przód

Postprzez arkane » 15 sty 2012, o 19:21

Witam chciałbym wymienić przednie lampy w moim golfie ale mam pytanie obecnie posiadam standardowe orginalne lampy na jedna żarówkę H4 , a mam okazje kupić lampy na dwie żarówki H1 jaka będzie różnica ?? Z tego co zaobserwowałem to na jednej żarówce H4 to na światłach długich świeci mocniej a jak będzie na tych podwójnych H1. Czy nie będzie problemów z ich montażem?
arkane
Berbeć

Lampy przód

Postprzez PrzemkoXVI » 15 sty 2012, o 19:41

Różnica jest taka, że H1 mają rozdzielone światła mijania i drogowe. W tych co masz obecnie jest jedna żarówka, która świeci raz jaśniej, raz ciemniej. W niektórych lampach musisz założyć dodatkowo pewną blaszkę w miejscu gdzie się wpina bezpieczniki, aby świeciły obydwie żarówki (ja np. czegoś takiego nie robiłem bo po pierwsze światła drogowe dają mi zadowalający efekt, a po drugie mechanik powiedział, że mogę łatwo spalić instalacje przez tą blaszkę).

PS. Mam lampy pod H7, ale również na dwie żarówki ;-)
PrzemkoXVI
Members

Postprzez arkane » 15 sty 2012, o 20:03

acha czyli jak bym założył te lampy i zrobił na dwie żarówki to na drogowych by świeciły dwie . ale czy potrzebne są jakieś dodatkowe kable od lamp czy wystarczą orginalne?
arkane
Berbeć

Postprzez PrzemkoXVI » 15 sty 2012, o 20:58

arkane napisał(a):acha czyli jak bym założył te lampy i zrobił na dwie żarówki to na drogowych by świeciły dwie

Nie do końca. Nie wiem jakby to było z H1, ale na moich H7 (taki sam układ żarówek, tyle że inny typ) długie świecą oddzielnie z mijania. Pewnie jakbyś tej blaszki/tych blaszek nie wsadził miałbyś tak samo jak ja.

Część II: kabli chyba też nie musisz zmieniać, wystarczy moim zdaniem że silniczki przełożysz.
PrzemkoXVI
Members

Postprzez Karol B. » 15 sty 2012, o 21:22

Karol B.
Members

- - -

Powrót do Elektryka