Licznik bez obrotomierza - problem

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez Mefiusz » 9 cze 2012, o 16:07

Witam wszystkich,

Od jakiegoś czasu wariuje mi licznik w AAZ. Agresywna jazda powoduje częstsze kasowanie licznika przy normalnej jeździe zdarza się to zdecydowanie rzadziej. Znika prawie wszystko tj. prędkość, przebieg, zatrzymuje się analogowy zegarek oraz zaświeca się jedynie kontrolka od płynu chłodniczego i po chwili wraca wszystko do normy i tak co chwile nie ma reguły za ile przywróci swoje działanie. Dodam że mam nowy akumulator bo stary spuchł czyściłem styki licznika sprawdzałem bezpiecznik po bezpieczniku i jak nawet nie miał przerwy a wydawał mi się stary to wymieniłem na nowy i oczywiście przeczyściłem kontaktem. Wszystkie kostki od czujników pod maską też wyczyszczone kontaktem. Co może powodować taką sytuację bo wygląda mi na brak masy ale gdzie ? Czy coś na płytce poszło bo jedynie jej nie sprawdzałem.
Mefiusz
Berbeć

Postprzez Matiuas » 9 cze 2012, o 18:34

Sprawdź kostkę do licznika czy masz dobrze wpiętą, a najlepiej sprawdź na innym liczniku czy jest to samo.
Matiuas
Badacz tematu

Postprzez Mefiusz » 11 cze 2012, o 14:58

Kostka od licznika na bank jest dobrze wpięta bo sprawdzałem i czyściłem styki pewnie będę musiał się rozglądnąć za innym licznikiem.
Mefiusz
Berbeć

- - -

Powrót do Elektryka