Licznik Czy bedzie wszystko chodzic?

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez pampej » 10 maja 2013, o 21:03

To z tym napisem total to akurat wiem :) Jeszcze go widać bo jest na liczniki 288800km. Co do ingerencji w licznik to na pewno była bo widać to po śrubkach na nim i śrubki mocujące osłonę nie są takie jak mają być. Możliwe że ktoś mu wgral wsad od benzyniaka i dlatego tak się zachowuje a nie inaczej ?? Wiecie może jaki powinien być DPN (wgsz) w tym liczniku ?? VDO 1H6 919 033 BM.U mnie jest 3838 ale nie wiem czy to jest prawidłowe bo według tego co znalazłem w necie to do silników 1z DPN było inne.
pampej
Berbeć

Postprzez k-m-r1 » 10 maja 2013, o 23:13

chyba licznika nie trzeba rozbierac by wgrac nowe soft
z tyłu bynajmniej w moim są miejsca na wtczke
miejsca na płytce ...

może wskazówka byla przestawiana lub dokładane białe srebrne elemęty

mam 1.4 benzyne
zakładałem licznik z AFNa i obroty grały <srebrne tarcze>

obroty zgadzały sie na 100%
ale dystans nie do konca bo
od ABD jest 3861 impulsów
AFN ma 3819

AFN 1Z AHU ALE mają 3819

ale na przykład AEX 4 biegowa skrzynia ma 4475
AEX 5 biegowy ma 4151

może licznik z vento?[b][/b]
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Postprzez pampej » 10 maja 2013, o 23:33

Prawdę mówiąc to nie wiem z czego ten licznik jest bo nie znam przeszłości tego samochodu. Do wgrania wsadu z tego co czytałem trzeba licznik rozbebeszyc i pamięć wyjąć. Jutro jeszcze jak mi sie uda to spróbuje przelutować płyte i poprawic zimne luty. Moze to coś da. Jeśli nie to skończy się pewnie na wymianie licznika na inny.
pampej
Berbeć

Postprzez robercik » 14 maja 2013, o 23:11

mam to samo licznik od benzyniaka w tdi,nic nie oszukuje,prawidowo wskazuje predkosc i obroty
robercik
Badacz tematu

Postprzez pampej » 17 maja 2013, o 12:53

robercik, czy twój licznik zachowuje się dokładnie tak samo jak mój ?? Jeśli tak to wygląda na to ze mam poskładany jeden z dwóch ( obrotomierz z diesla wsadzony w zegary od benzyniaka i szybka licznika z piktogramami z diesla).
pampej
Berbeć

Postprzez robercik » 17 maja 2013, o 21:03

u mnie jest oryginalny licznik z auta,tzn 1,4 aex białe zegary,ale auto przerobilem na tdi,tzn wiazki silnik i skrzynia z rozbitego 1,9 tdi 1 z,wszystko wskazuje poprawnie na liczniku i obrotomierzu,obrotomierz wg vaga pokazuje te same obroty, a predkosciomierz srawdzony z nawigacja
robercik
Badacz tematu

Postprzez pampej » 17 maja 2013, o 21:53

To wychodzi na to ze jednak mam uwalone zegary. Jak będzie jakiś nagły przypływ gotówki to trzeba będzie się za innymi rozejrzeć bo wątpię żeby ten dało się w jakiś sposób naprawić.

[ Dodano: 2014-03-16, 20:42 ]
Witam wszystkich :) Odgrzeje stary temat co by nie zaśmiecać forum. Rozglądam się za nowym licznikiem do mojego golfa III TDI 1z. Mam okazję kupić licznik o numerach 1H0 919 860H który pochodzi z golfa III TDI ale nieznam jego WGSZ (DPN). Wie ktoś może jaki WGSZ powinien bć w tym liczniku ?? Dodam ze sprzedający niema o tym pojęcia. Licznik ten to Motometer i jest napewno nowszy od mojego który jest z 94r a producent to VDO no i moj ma numer 1H6 919 033 BM. Ciekawy jestem czy ten licznik który chce kupić będzie pasował zamiennie bez problemu do mojego autka ?? Niby jest z takiej wersji silnikowej jaka jest u mnie ale numer licznika jest inni i stąd moje pytanie.
pampej
Berbeć

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Elektryka