peter_pater napisał(a):bo mi ten wskaźnik nieustannie zaniża temp. silnika, a jestem pewien, że temp. cieczy jest jest okey
Jeśli to licznik od 20 km/h z pierwszych lat produkcji to przyzwyczaj się do tego... Pokazuje on realną temperature. Nowsze liczniki(od 0km/h) pokazują od 70 do 100 stopni że jest 90 ku satysfakcji kierowcy.
maxym1979 napisał(a):Od czego mam zacząć.
Sprawdź na początek miernikiem czy wogóle jest przejście później a zmienia się opór na kostce pompy jeżeli zmieniasz położenie pływaka. Jeżeli wszystko jest ok to sprawdzasz przewody od baku do licznika, na samym końcu dopiero sprawdzasz licznik.
Bonso napisał(a):Witam zwracam sie do was z pytaniem czy da radę podpiąć licnzik TRW do golfa 3 z 94 r?
1.6 benzyniak (75KM)
Szukaj na forum - tematów było mase o tym. Podpiąć to możesz każdy licznik nawet od ibizy/toledo/polo/cordoby/caddy/vento. Sęk w tym że nie każdy będzie wskazywał poprawnie lub bedą się działy jaja z kontrolką oleju. Muszisz sprawdzić na poczatek jaki masz w swoim numer DPN/WGSZ, później szukać licznika ze zgodnym numerem. Wtedy wszystko będzie wskazywało prawidłowo. Jak to odczytać? Poszukaj