Panie i Panowie jak sie pozbyc "kopania" mnie przez moje auto ? Dbam o nie jak nie wiem a ono kopie jakbym cos zlego powiedzial
Mowa o wyladowaniach elektrycznych-przeskok iskry przy wysiadaniu, jak temu zapobiec ? dzialaja te tasmy co sie pod nadwozie montowalo ?
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
Kup taką właśnie jak montowało się w maluchach i innych autach z tamtej epoki. Producenci o nich zapomnieli, a pomaga. Swoją drogą kiedyś zawsze się zastanawiałem po co taki pasek gumowy szoruje po asfalcie.
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
no schowam gdzies na srodku auta bo mam kanal musze cos zrobic z tym "kopaniem" haha
ja znam inny sposob
otwierasz drzwi
stawiasz jedna noge na ziemi
i dopiero potem lapiesz drzwi (lub na odwrot) elektryzowanie powoduje to co masz na sobie ubrane + tarcie,ocieranie sie o fotel
Było o tym na różnych forym wielokrotnie i 100 procentowej metody pozbycia się kopania niema. Ja zauważyłem że zależy to od butów. Chyba im bardziej izolacyjna podeszwa tym mocniej kopie.
ok dzieki chlopaki czas na zmiane garderoby chyba hehe
A myślałem,że tylko mnie ''kopie'' bryka. Co dziwne nie zaobserwowałem tego zjawiska jesienią i zimą (jest duża wilgoć,a nie ''kopie''),a najwięcej ''kopie'' w lecie.